Testimoni CikMisi Inchloss Lotion by Felinna

 Assalamualaikum...

Bismillahirrahmanirrahim..

entry kali ni CikMisi nak share tentang Inchloss Lotion by Felinna..

sapa yang masih x tau????
ouh..mmg anda ketinggalan....
Inchloss Lotion ni sekarang memang sedang menjadi bahan orang2 yg nk buang spare tyre/LEMAK di perut,peha,lengan,dagu n mana2 lah yg korang rasa berlemak...
sangat terbukti & berkesan!!!

kenapa CikMisi yakin je cakap terbukti & berkesan??
sebab CikMisi pun slh seorang pengguna setia Inchloss Lotion ni tau..
bila CikMisi cakap CikMisi guna Inchloss lotion ni, ramai yg gelak...sbb deorang cAkap CikMisi dh kurus so xpayah la nk kuruskan lg badan tu..
tp deorang xnampak yg perut ku bunciiiiit!!!!!!!!
tp yg sebenaqnya CikMisi sgt2 tertarik dgn Inchloss ni sbb ianya berkesan utk double chin! 
thats y la CikMisi nk sgt try..hihi
n the result
after 3 weeks try this lotion
*
*
*
sila cari benda tersembunyi..hakhak
 hehehe
ada bran mau cubaa???
just SMS me ok - 0135400336

ok..ni nak tnjuk pulak testimoni dari boss besaq!
sis Felinna


ok.. takmau cakap bnyak..klu nk order just SMS CikMisi - 0135400336
email pon boleh : nisafirdaus7511@yahoo.com



***

PURE MARINE COLLAGEN PLUS VIT C by Felinna Beauty

Assalamualaikum..

Bismillahirrahmanirrahim..

Entry kali ni CikMisi nk cakap pasal Vitamin C yg CikMisi dok amalkan..lebih kurang 8 bulan dh la.. :)

memandangkan ramai sgt tanya pasal vit C ni..CikMisi nk bgtau yg Vit C yg CikMisi review haritu di ENTRY NI dh pun di REPACK semula oleh pihak Felinna Marketing. Kandungannya pun semakin mantap ok!
nak tau apa kandungannya?

PURE MARINE COLLAGEN + VITAMIN C
mengandungi:
-Collagen Marine
-Extract Gluta
-Vitamin C
-Extract Citrus

plus all the kandungan, Vit C jadi lah 5000mg!
woooww! mantap kan..


ok..sebelum nk melangkah ke topik seterusnya...meh nk tnjuk sis FELINNA ni...nk habaq cun ka x cun..
haa...ni dia...
eh...eh... tersalah letak pic plak...pic di ats gmbar ibu Felinna tau..umur 46 tahun & turut mengamalkan Vit C ni..cun kan..

ok..ni baru Felinna...
 SubhanaAllah..Cantik sungguh ciptaanNya...
gambaq di ats adalah gmbaq yg dimekup & diedit...

gmbar di bwh ni yg nmpak natural kan...
yes! she's beautiful young mom...

ok..berbalik kpd vit C.. Cara pengambilannya ada lah 2kapsul sebelum tidur..
BUT
sis Felinna cakap amek 1 pun dh cukup sgt utk penJIMATan yg bagus...hehe

dlm 1 kotak Vit C tu ada 30 kapsul..jadi 1kotak cukup lah stok utk sebulan...
haaa...jimat kan..

Harga?
Semenanjung = RM91 (termasuk postage)
Sabah & Sarawak = RM98 ( termasuk postage )

harga memang fixed dari Felinna Marketing :)

utk pengetahuan sekalian Vit C ni selamat digunakan utk semua golongan lelaki&perempuan serta ibu mengandung =D

Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR
MFG :2012
Exp.Date : 2015


gambaq Sis Felinna slps menggunakan vit C..
gmbaq ni gmbaq yg sama, cuma yg kiri tu x diedit n yg knan diedit..

cantik kan kulit beliau =)

ok..sekarang sesiapa yg nak order boleh la order melalui:
Tel : 013-5400336 (SMS sahaja)
e-mail : nisafirdaus7511@yahoo.com


terima kasih =D


*****


My CPD online

Assalamualaikum

CikMisi just nk share pasal MyCPD online nih...
ni CikMisi khususkan utk penjawat awam yg berkhidmat under kementerian kesihatan je ok...
susah sgt kan kita nk dpt web yg betul..
asal google je keluar la segala jenis myCPD....
tp yg dicari x jugak mncul..

ok now..bg sesapa penjawat awam under KKM yg baru & masih belum daftar sila ke laman web di bawah ni:


x pandai isi?
rujuk ketua2 jabatan masing2 k...klu nurse tnya la sister.. :)

bg yg dh daftar dan nk update point CPD masing2 boleh klik link di bawah k..


login mcm biasa k...jgn lupa pasword lak... ;)



***

Pesanan Buat Bakal Suamiku :)

Assalamualaikum..

Pagi ni CikMisi rasa nk share artikel pesanan buat suami istimewa daripada Dato' Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah..

wahai kaum suami sekalian.............

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, 
pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali 
membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..


4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, 
sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. 
Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.


7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. 
Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10.
 Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. 
Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. 
Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. 
Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. 
Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. 
Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, 
tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. 
Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat.Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. 
Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. 
Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”



***

They i caLL BFF!

Assalamualaikum

BFF=Best Friend Forever

CikMisi rasa semua org ada BFF kan? hidup tanpa kawan ni mmg sunyi kan..
knapa?
CikMisi rasa kwn la yg sering ada bersma kita selain family kita...tp kwn ada mcm2 jenis jgk..
ada yg xleh harap lgsung kan..time senang je nk brsama..time susah? oouuuh...itu bkn kwn namanya tp itu SAWAN!!!

ok..they my BFF....love u syg2!
hazni, Farah & Azuan
cuti yg lepas CikMisi x lepaskan peluang utk keluar lepak2 dgn BFF CikMisi..punya la set date awal2 sbb masing2 sibuk kan....semua bz tau..Hazni & Farah masih study.. Azuan dh bekerja tp time ni dia baru ja balik dari hantaq resume utk keja baru & Alhamdullillah dia dh dpt pun keja tu skrg...
lps ni klau nk beli rumah blh calling2 dia....hehe

Hazni & Farah
destinasi kami adalah PENANG


bawa keta naik feri...weeeeehuuu....hehe..
di p penang rugi la x naik feri kan....blk tu blh la lalu ikut jambatan Pulau Pinang :)

first..sampai ja penang p cari tmpt isi perut dulu...
destinasi dituju adalah PIZZA HUT..
woooaaaa....sesi mengemukkan badan..hikhik

waaah....berselera betuiii naa makan... :)




pastu p tengok wayang :)
cita PE3
naseb la blh thn gk cita tu wlupun xtau motif sebenaq yg nk disampaikan... =.=

ok..lastly meh lyn gmbaq2 CikMisi & da geng :)
dlm tandas pom boleh... ;)



actually, bnyk lg destinasi kami..tp masing2 xbawa kamera...so..xbnyak gmbaq :'(
setakat itu sja la yg CikMisi nk kongsi hari ni....

sebelum berundur, nk promot sal HERBALIFE jap..dari segi pemerhatian yg dikaji oleh CikMisi nmpaknnya ianya sgt berkesan ke ats kwn CikMisi.. 3kg lose in a week?
oouh...bukan saja utk kurangkan berat bdn tp jugak utk mslh2 kesihtan yg lain as darah tinggi dll..
sesapa nk tau kebaikannya yg bnyk lg just PM my friend Hazni di FB nya...klik ja pic bwh ni utk terus ke FB beliau ok.. :)
Nurul Hazni Mohd Zin
jumpa lg esok.. Salam blogging.. xoxo

***
When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.
- Rachel Ellis


***

OOuuuch...Sakitnya putus cinta..

Assalamualaikum

ok..pagi ni CikMisi just nk share pglaman putus cinta nih...
oooouuuuuuch sakit!!!
but only 1 day ianya terasa..
kenapa?
tu maknanya CikMisi mmg patut PUTUS CINTA dgn si dia....

ok... xnak kongsi bnyak2 hal privasi ni...
just nk share tips2 kpd sesapa yg tgh merana atau dirana ???

FIRST
if korang bercinta dan korang rasa si dia bukan calon suami yg korang nk lupakan je la...
oouuh...i mean jgn lah calon suami yg korang nk tu mesti ada pakej handsome, kacak bergaya, gaji $$$$...
cukup la si dia seorang yg bertanggungjwb, blh bimbing korang dgn ajaranNya & blh jd bapa kpd anak2 anda... :) eh... lg satu... boleh mnerima anda serta family2 anda...

SECOND
buat solat sunat Istiqarah..
Tuhan ada bersama2 kita even time senang mau pun time susah...
bila kita buat solat sunat Istiqarah, kita akn dpt petunjuk dariNya..petunjuk tu x semestinya hadir ketika mimpi..tp ia jga blh hadir dlm perasaan & peristiwa yg berlaku...
bila dh ada ptnjuk yg bagus korang blh teruskan hbungan korang BUT klu ptnjuk yg x bagus?? beranikah anda menanggung RISIKO yg akan datang...??

THIRD
Bila anda dh buat keputusan nk CLASH dgn bf/gf anda, anda mesti KUAT!! KUAT!! & KUAT!!!!!!!
CiKMisi ulang sekali lagi mesti KUAT!!!!!!!!
ok...dlm situasi ni CikMisi bukan maksudkan anda2 yg CLASH sbb ada bf/gf baru BUT ni clash kerana anda mmg xboleh go on dgn gf/bf anda....then, penyelesaiannya adalah CLASH! ok... FAHAM kan??
knapa perlu KUAT??
kalau anda2 x kuat..anda2 x boleh tau nk clash... sape xsyg bf/gf kan...?
tmbah2 yg dh lama bercouple..merancang utk hidup bersama...dh kongsi mcm2...pahit manis..suka duka...susah susah bersama...senang senang x bersama...eh...senang senang pon brsama... ;)
tp klu x blh go on sgt knapa harus diteruskan hubungan tu......?
mmg akan rindu semua tu but its nothing...keep it as ur memory n be that ur lesson..

FOURTH
kalau dh putus tu jgn la korang cari bf/gf korang blk....
tp kalau nk berkwn biasa2 ok la kot..but i don't think so... blh ka bf pastu tiba2 dh clash then nk brkwn biasa2 dgn dia... oooouh....lbh baik tidak... tp klu jmpa tepi jln tu y not say 'hai' kan?
knapa CikMisi ckp x perlu lah berkwan?
sbb bnyak kot memory anda dgn ex gf/bf anda...nnt terkenang2 lg mula laa nk couple blk...pastu ulang lg perkara yg sama...berulang lg sakit hati & berulang lg peraang dunia yg ke?????????
just think if u all x blh go on dgn bf/gf korang its mean doesn't have chemistry between u all... OK??
mungkin xda jodoh kan...

***

ok..CikMisi rasa setakat itu sahaja tips2 dari CikMisi utk pagi ni..
mungkin ada yg bersetuju dgn pndpt CikMisi & mungkin ada yg tidak..
renung2kan dan selamat berkasih sayang :)


sebelum tu meh tgok iklan di bwh ni...klik2!!
campaign image

Konvo oh konvo!!

Assalamualaikum

Sejak dh mula keja ni susah betul CikMisi nk imbangkan masa dlm life CikMisi..
asyik keja n nk rest jeeeeeeeeee........... blog??
eerrrgh! please teach me how i can mnage my time.. :'(

utk entry kali ni CikMisi nk share Konvokesyen CikMisi pada 13 Oktober 2012 yg lepas di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu, United Kingdom Ulu Kinta... ;)
punya la ambik masa lama utk update ni kan...
yela.. CikMisi dpt cuti 12 hari =D
so, habis2 la masa kat kampung kan...hehe
tu pun x brapa cukup :(

Actually, CikMisi dh rancang nkp konvo ni ngan family CikMisi..
tp tetiba dpt call dari my mum ckp my sis kena p inteviu utk masuk tahfiz..
masa tu mama ckp nk p konvo CikMisi, tp bila fikir2 kesian pulak kat my sis tu sbb mmg dia dok tnggu inteviu tu...
agak sedih la utk beralah..tp CikMisi kan kakak :)

then terus rasa xnak p.. ingat nk fly dari Sabah terus balik rumah je..
mcm sedih je kan p konvo sorang2 :'(
tp atas sokongan kawan2 yg ramai & ada ja kawan2 p tanpa family terus je la nkp plk + deposit jubah konvo pun dh byaq.. ;)

dan the big thanx for my roomate di Sabah (Ida cun!!) & (Mummy Cun!!)
depa la susah payah pujuk n plan mcm mana CikMisi nkp konvo & balik Kedah...
Sampai ja LCCT terus g KL Sentral pastu naik teksi p hotel Sani sbb family Ida dh tnggu kat sana..
planning nk gerak hari tu jgk tp dsbbkan smpai lambat so stay dlu kat hotel wif family Ida...
punya la friendly family dia sampai dh rasa mcm family sendiri ;)

Esok tu bertolak p Perak n stay umah sepupu Ida plk...
pon friendly gila... dari segan jd xla segan sangat...hehe
Alhamdullillah.. Tuhan permudahkan urusan CikMisi... =D

jom tengok gambar2 konvo CikMisi =D
x bnyk pun sbb xda camera :(
tumpang camera org ja ni....

Ida Cun-Mummy Cun-CikMisi

xlengkap plk gmbar klu xda gmbar bodyguard..haha
SHUK!!!
Tiha!! Comel kan dia,..my REMPIT partner time kat kolej dulu ;)

MY FAMILY ;)
Ayah-Mak-Ida-CikMisi

Mak!
*pinjam mak Ida*hehe
Ida
*my rumet at Sabah*
Along
*pon pnjam Ida punya kakak* hehe
Rumet time kat kolej dulu -Elyna
10nov ni bakal jd isteri kpd her boyfie :)
my twin - Syira!
Mummy Cun!
*ni lah Mummy CikMisi kat Sabah*
ok...thats all...biarlah gambaq2 di ats berbicara tntang perasaan CikMisi..
di dlm kegembiraan ada jgk terdetik kesedihan :(

blk Kedah dgn Mummy n her boyfie...
Alhamdullillah..dipermudahkan urusan... :)
terus g jmpa family CikMisi di Hosp sbb tokwan cikmisi masuk wad :(
tp smpai hosp pun dh kul 12am...terus blk rumah je...x sempat jenguk tokwan sbb tgh mlm kn mmg xda pon hosp buat time mlawat time2 gitu kan..hehehe


ok lah...dh kul9 ni...nk blk dh...baru abes shif ptg..heheheehehehe


*****


Keep Natural Beauty

Assalamualaikum..

selamat pagi Ahad :)

Tetiba CikMisi rasa nk menaip plk..h0h0

Tajuk mcm best je kan...

Keep Natural Beauty

awat yg tetiba CikMisi gatai nk taip pasai cantik2 ni kan? mesti pakat tertanya2 kan..
ok..btw, baru2 ni ada ah salah sorang boyfrend  kawan CikMisi, tetiba je dia msj CikMisi meluahkan perasaan pasai gambaq2 girl di mukabuku.. girl2 tu ofkos la kawan2 facebook dia kan!

ok..kwn CikMisi tu lelaki..nak tau apa yg dia cakap..
weyh, aq meluat ah tengok gambaq sesetengah minah2 kat fb, post gambaq kat wall mcm nk ckp 
'hELLLO... world! Look at me..im soooooo.....beatifull'

bagi CikMisi la, itu hak individu masing2 la kan nk post gambaq depa, suka hati depa la kan..bukan depa kacau suh CikMisi upload gambaq depa yg cantik tu...tp its weird kan bila ada lelaki cakap mcm tu kat gmbaq kita...malu kan....

So, point utama yg CikMisi nak tekankan kat sini..bagi perempuan2 yg di luar sana please...please...please....and please...be simple...
kadang2 yg memang natural beauty tp makeup tebal2 terus nmpk x cantik..

Bagi yg upload gambaq kat FB tu, beringat2 la niat anda knapa anda upload gmbar2 anda...
knapa?
pernah x anda terfikir gambar anda tu blh dipermainkan oleh sesetengah individu yg JAHAT!
pernah kah??

Bukan CikMisi xpernah amek gambaq syok sendiri =.='
tp please simpan je gmbaq tu utk peribadi..

FACEBOOK TAKDAK PRIVASI PON EVEN HAMPA LETAK PRIVASI

ok..nampaknya dh lari tajuk beribu batu dh ni...

ok..girl..ingat ya...
Keep Natural Beauty :)


Teks Ucapan BAJET 2013

Assalamualaikum

ok, CikMisi muncul sat ja ni nk share teks ucapan BAJET 2013..
ada berita gembira utk penjawat awam :)

jom baca teks ucapan Bajet 2013



sekian, terima kasih..

Vitamin C : The Secret of Beautiful Skin

Assalamualaikum

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

hai follower & para pembaca blog cikmisi samaada yg terbaca ataupun yg mmg membaca blog picisan cikmisi ni..harini cikmisi nk review 1 produk yg TERBAAAAAIIIIK utk anda semua..
apakah??
VITAMIN C

oooppps! AMARAN..
entry ni utk sesiapa yang mahu kulit cantik shj!! hehe

ok..mungkin ramai yg masih xtau yg salah 1 fungsi daripada vitamin C ni adalah utk mencantikkan kulit..
actually bnyk lagi fungsi2 lain spt blh kurangkan pykit asma, blh kurangkan risiko cataract, blh cepatkan proses penyembuhan luka, dll....

apa yg membuatkan cikmisi ambil supplement vitamin C ni??

i- sejak bermulanya kerjaya CikMisi di Sabah ni kulit CikMisi semakin sensitif.. mgkin faktor persekitaran..tambahan pulak CikMisi kerja di dewan bedah..suhu 18-22darjah celcius..ooowh...sejuknya..&kulit pun semakin kering..lebih2 bila bermain dgn kuman...mmg dabooom la sensitifnya....

ii- actually, zaman dulu2 muka CikMisi mmg jarang naik jerawat wlupun nak period=.=' mmg xyah pikir nk pakai apa2 produk.TETAPI bila kena tegur dgn org tersyg "y jerawat bnyak sgt kat muka??" siap si dia suruh bandingkan pic skrg dgn pic zaman 2 3 tahun yg lalu..owh...sedihnyaaa.......tp bila tengok balik pic dulu & pic skrg mmg sedih :-( dulu kat muka ada parut chicken pox je..tp now siap ada pakej jerawat..
x caya? ok! jom tengok...

MEI 2012-BEFORE TAKING VITAMIN C

MAC 2010

SEPTEMBER 2010
SEPTEMBER 2011
ok...dh caya kan?
ok..mmg agak stress pikir sal kulit muka yg sensitif ni..huhu
pastu CikMisi terbaca kat 1 page di FB.. 
actually, she is sister in-law my friend :)
tengok sis ni mmg cun la! pastu tgk dia berbisnes sakan iaitu Vitamin C..
belek punya belek testimoni dari customer dia mmg keinginan utk try tu membuak2 sgt...
dpt je 1st gaji cikmisi terus order...lucky time tu tgh promosi 60bj=RM80.. normal 60bj=RM95.. :)

selepas 9hari try the result sgt la awesome!
See.. :)


lepas makan vitamin C ni cikmisi rasa confident je g 1Borneo(Mall terbesar di Sabah) tanpa any makeup...just lip ice & lenS... :)
walaupun parut2 jerawat belum hilang sepenuhnya tapi kulit rasa mcm glowing2 gitu... hehee ;)
mmg CikMisi mls sgt nk sapu bedak, tonyoh krim nk bg muka nmpak x kusam..tp bila makan vitamin C ni mmg xkelam kabut la nk kuar pun...kadang2 je makeup.. :)

others piC:



 ok..seriesly bukan nk riak or bangga dgn kulit CikMisi sekarang tetapi niat di hati utk kongsi kecantikan kulit bagi sesiapa yg mahu sahaja.. OK?
CikMisi hanyalah seorang insan yg biasa.. =.=

ha..lagi satu..
Vitamin C ni memang dijamin HALAL & tiada racun / bahan kimia :)
eeh...ada lagi tips utk daboom kesannya..
i-ambil vitamin C ni dengan jus buah like jus oren.
ii-banyakkan minum air..utk pengetahuan semua badan kita memerlukan 2-3liter air/day.. tingkatkan hidrasi badan--->elakkan kulit kering.. :)

ok..
bagi sesiapa yg nk try boleh la PM CikMisi di FB CikMisi sbb CikMisi dh jd agen utk Sis Felinna :)
lepas ni InsyaAllah bila dh ada transpot sendiri CikMisi akan cuba utk jd dealer utk area Sabah.. :)

Harga bagi Vitamin C ni:
60 biji = RM95+postage (semenanjung sahaja)
60bj = RM100+postage (sabah&sarawak)
sehari 2tablet, pagi & malam.. :)

NAK ORDER??
boleh PM FB CikMisi
atau
email ke nisabasid@yahoo.com
ATAU
SMS ke 0135400336

ok..selamat mencuba :)





EBook Mas Kahwin Yang Hilang.. WAJIB DAPATKAN!

Assalamualaikum...

hye...lama jugak kan CikMisi x update blog....
almaklum la....dh keja ni..bz ckit la...ckit je...hehe +guna laptop mmber n broadband mmber sampai abeh limit broadband nya! Oh!! sorry my sweetmate..nnt aq bayar bil broadband ang keyh!

ok2, back to the topik..

eBook Mas Kahwin Yang Hilang.. WAJIB DAPATKAN!
CikMisi nk promote eBook ni kat suma orang..


kenapa WAJIB DAPATKAN??
eBook ni sangat2 berguna tau.....SANGAT OK!

apa yg ada dlm eBook ni??

Buku ini, akan menerangkan kepada anda tentang asas-asas teknik pengurusan kewangan yang betul KHUSUS untuk orang-orang bujang yang sedang berusaha mengumpukan duit untuk perkahwinan mereka. Di dalam buku ini , anda akan didedahkan dengan :-
Rahsia 120 Tips bagaimana anda boleh berjimat dan mengumpulkan wang sehingga RM10,000dengan mudah
5 Cara bagaimana anda dapat mangawal, mengurang serta melangsaikan hutanganda dengan cepat.
Rahsia 3Kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan oleh orang ramai apabila cuba mengatasi masalah kewangan mereka dan bagaimana hendak mengelakkannya.
Rahsia 412 Cara bagaimana anda boleh meningkatkan pendapatan anda
Rahsia 5CONTOH - Bagaimana seorang pemuda menjana pendapatan sehingga RM3,000 dalam masa 5 jam dengan hanya berdiri di khalayak ramai. (Bukan meminta sedekah)
Rahsia 6Rahsia bagaimana memperolehi rezeki yang melimpah ruah seperti yang telah dijanjikan oleh Allah khusus untuk mereka yang ingin mendirikan rumahtangga.
Rahsia 73 Perkara yang perlu anda ketahui sebelum anda membuat sebarang kerja-kerja sampingan untuk menambah pendapatan. Jika tidak, anda mungkin akan kehilangan lebih banyak wang!
Rahsia 8Serta berbagai lagi rahsia serta tips yang menarik yang boleh dijadikan panduan hidup anda di dalam mengharungi kehidupan sebelum dan selepas berumahtangga


Semua ni anda hanya perlu korbankan RM20 sahaja!
RM20 SAHAJA utk selamatkan duit anda yg dah banyak habis tanpa nampak apa2 pun...
dengan eBook ni anda bukan sahaja dapat selamatkan duit anda tapi kebahagiaan, ketenangan serta anda dapat keluarkan diri anda dari masalah HUTANG!!!

its TRUE what i'm saying...

CikMisi x cakap kosong sebab CikMisi dh beli eBook ni...memang sangat2 berguna...
bayangkan la CikMisi yg keja dengan gaji tetap setiap bulan pun masih perlukan eBook ni..
anda yang masih belajar atau tidak mempunyai kerja tetap lagi lah perlukan buku ni....

RM20 sahaja anda akan dapat
eBook Mas Kahwin Yang Hilang
BONUS #1 : 101 Idea Romantik
BONUS #2 : Senarai Semak Perbelanjaan Majlis Perkahwinan

Nak Beli??


Klik je SINI...

Penerangan mengenai eBook..
maksud EBOOK ialah, buku yang hanya dalam FORMAT DIGITAL sahaja dan tidak dalam format FIZIKAL dan boleh di hantar melalui email...biasanya di dalam format PDF.. jadi harap maklum ya...bukannya sebuah buku yg anda pegang utk membacanya ya!!

Sekian, tq :)