OOuuuch...Sakitnya putus cinta..

Assalamualaikum

ok..pagi ni CikMisi just nk share pglaman putus cinta nih...
oooouuuuuuch sakit!!!
but only 1 day ianya terasa..
kenapa?
tu maknanya CikMisi mmg patut PUTUS CINTA dgn si dia....

ok... xnak kongsi bnyak2 hal privasi ni...
just nk share tips2 kpd sesapa yg tgh merana atau dirana ???

FIRST
if korang bercinta dan korang rasa si dia bukan calon suami yg korang nk lupakan je la...
oouuh...i mean jgn lah calon suami yg korang nk tu mesti ada pakej handsome, kacak bergaya, gaji $$$$...
cukup la si dia seorang yg bertanggungjwb, blh bimbing korang dgn ajaranNya & blh jd bapa kpd anak2 anda... :) eh... lg satu... boleh mnerima anda serta family2 anda...

SECOND
buat solat sunat Istiqarah..
Tuhan ada bersama2 kita even time senang mau pun time susah...
bila kita buat solat sunat Istiqarah, kita akn dpt petunjuk dariNya..petunjuk tu x semestinya hadir ketika mimpi..tp ia jga blh hadir dlm perasaan & peristiwa yg berlaku...
bila dh ada ptnjuk yg bagus korang blh teruskan hbungan korang BUT klu ptnjuk yg x bagus?? beranikah anda menanggung RISIKO yg akan datang...??

THIRD
Bila anda dh buat keputusan nk CLASH dgn bf/gf anda, anda mesti KUAT!! KUAT!! & KUAT!!!!!!!
CiKMisi ulang sekali lagi mesti KUAT!!!!!!!!
ok...dlm situasi ni CikMisi bukan maksudkan anda2 yg CLASH sbb ada bf/gf baru BUT ni clash kerana anda mmg xboleh go on dgn gf/bf anda....then, penyelesaiannya adalah CLASH! ok... FAHAM kan??
knapa perlu KUAT??
kalau anda2 x kuat..anda2 x boleh tau nk clash... sape xsyg bf/gf kan...?
tmbah2 yg dh lama bercouple..merancang utk hidup bersama...dh kongsi mcm2...pahit manis..suka duka...susah susah bersama...senang senang x bersama...eh...senang senang pon brsama... ;)
tp klu x blh go on sgt knapa harus diteruskan hubungan tu......?
mmg akan rindu semua tu but its nothing...keep it as ur memory n be that ur lesson..

FOURTH
kalau dh putus tu jgn la korang cari bf/gf korang blk....
tp kalau nk berkwn biasa2 ok la kot..but i don't think so... blh ka bf pastu tiba2 dh clash then nk brkwn biasa2 dgn dia... oooouh....lbh baik tidak... tp klu jmpa tepi jln tu y not say 'hai' kan?
knapa CikMisi ckp x perlu lah berkwan?
sbb bnyak kot memory anda dgn ex gf/bf anda...nnt terkenang2 lg mula laa nk couple blk...pastu ulang lg perkara yg sama...berulang lg sakit hati & berulang lg peraang dunia yg ke?????????
just think if u all x blh go on dgn bf/gf korang its mean doesn't have chemistry between u all... OK??
mungkin xda jodoh kan...

***

ok..CikMisi rasa setakat itu sahaja tips2 dari CikMisi utk pagi ni..
mungkin ada yg bersetuju dgn pndpt CikMisi & mungkin ada yg tidak..
renung2kan dan selamat berkasih sayang :)


sebelum tu meh tgok iklan di bwh ni...klik2!!
campaign image

1 nasihat diberikan:

Aishah Jahirah said...

mmg sakit putus cinta...tp betullah tips cik misi bg tu.