Kehadiran ORANG BARU ~baby2015~

Assalamualaikum..

Alhamdullillah diberi kesempatan untuk mengupdate kembali blog CikMisi nih.
Entry sebelum ni dipadam atas sebab2 tertentu... giituuuu.. =P

Alhamdullillah. Alhamdullillah. Alhamdullillah.
Selama lebih kurang SETAHUN 6 BULAN CikMisi berkahwin & now CikMisi & suami tercinta bakal menerima kehadiran orang baru dalam hidup kami..
Alhamdullillah. 
CikMisi rasa bersyukur sgt diberi peluang olehNya utk menjaga Amanah yg Allah swt bagi nih.

Selama setahun lebih menunggu ni actually kami berdua xda lah mcm lama sgt menunggu.
hari2 rasa mcm baru kahwin ja..
so, hari2 yg dilalui actually kami jarang sgt laaaa buka cerita nak anak nii..
bukan sebab xnak tp kami tau perancangan Allah swt tu kan lebih indah.. hehe
cuma bila tgk baby2 comel tu je la emosi mcm trganggu sikit..haha
tapi Alhamdullillah suami pujuk 2 saat ja lps tu emosi stabil blk.. kah3

Alhamdullillah jgk, CikMisi rasa syukur sgt kurniaan Allah swt ni hadir dgn naturalnya....
means, CikMisi xda p jumpa doktor & xdalah p berubat kt bidan ke..
cuma apa yg CikMisi amalkan..

1) Minum Harum Malam. Ni mmg minum main2.. sat minum sat x minum.. 
2) November : Minum air buah zuriat. Adala kot 3 hari minum lps tu x minum dh. sbb CikMisi ni payah beno nak compliant nii..
3) Start cycle period yg terakhir ni CikMisi amalkan pakai corset Premium Beautiful. Salah satu fungsi corset ni kan memperbetulkan kedudukan rahim kita ;)
4) Amalkan pemakaian Stokin VKEN (blh google) fungsi utk melancarkan peredaran darah.
5) Amalkan mencatat Basal Body Temperature (BBT) & strip OPK. - Actually kaedah ini lah yg sgt2 membantu CikMisi, di mana period CikMisi ni irregular. So hari2 lah catat suhu badan. Hari2 lah cek OPK (utk detect ovulasi). so kat sini sapa MALAS jgn harap lah nk jmpa ovulasi tu.

Inilah OPK yg CikMisi buat.. Nampak double line yg terang tu.. 27Jan & 28Jan.. di situlah Ovulasi yg berlaku.. 

Masa dpt detect Ovulasi ni pun gembiranya hati tu hanya Tuhan je yg tau.. yela, means CikMisi ni subur laaa kan... =P
start je lps Ovulasi tu CikMisi pun kira lah DPO(day post ovulation) sbbnya bila hari DPO14 kita dh blh cek UPT(Urine Pregnancy Test)

tapi DPO10 & DPO11 dh tergedik2 buat UPT dh.

Memang kabur la kaan... sapa yg mata tajam mmg nampak.. masa ni berharap la jgk 50:50. takut jgk faint line jee..

Then, DPO13 & DPO14 repeat lg tapi guna OPK strips sbb stok UPT dh habis. Ada info ckp strip OPK blh jgk detect pregnancy.. CikMisi pun try je laa...


tengok2 double line sama terang jeee, apa lagi.. hati dh berbunga2.. tp ada jgk org ckp x accurate sgt guna OPK utk detect pregnancy.. so, harapan tu CikMisi kurangkan laaa sikit...
Malam DPO14 tu jgk CikMisi ajak husband g beli UPT.. haha
punya laaa x sabaqnya nk tau result sebenaqnya...

daaaan.......


Alhamdullillah... Alhamdullillah.. Alhamdullillah..

Doakan CikMisi & kandugan CikMisi sihat2 tau..
Untung2 dapat twinS mana tau... hehe

ok la.. panjang plk entry ni haa... hehe
ada masa CikMisi update lg.. :*

***

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!

GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015

Assalamualaikum

boleh tak tahun 2015 ni CikMisi nak join Giveaway je??????
haha

saja try my luck... manatau ada rezeki baby ;)
kita support blogger lain sama kaan....

HasrulHassan.com

"Jom Sertai GA dan Subkontest HASRULHASSAN.COM Malaysia Best Blog 2015 - Menang Hadiah Gratis dari Bandung, Indonesia."

Hadiah-Hadiah

  • Hadiah GA - Keychain Bandung, Tas Imut Bandung, Fridge Magnet dari Bandung, Indonesia - 7 Pemenang
  • Hadiah Subkontest - Buku Urus Bisnes dengan Google, Buku Buat Duit dengan Affiliate beserta hadiah iringan cenderahati dari Bandung - 3 Pemenang

Pemilihan Pemenang

  • Giveaway - Dilakukan menerusi pemilihan peserta secara Random.org.7 peserta akan dipilih.
  • Subkontest - Dipilih berdasarkan top 3 peserta yang memberikan trafik tertinggi ke blog ini mulai 15 Februari hingga 31 Mac 2015. Penilaian akan dibuat menggunakan Google Analytics.
"Jom Sertai GA dan Subkontest HASRULHASSAN.COM Malaysia Best Blog 2015 - Menang Hadiah Gratis dari Bandung, Indonesia."

waaaah... bestkan...

Giveaway ni berlangsung dari 6 Februari 2015 - 31 Mac 2015.
TETAPI
Tarikh akhir hantar penyertaan adalah 15 Mac 2015.

***