Detik2 terakhir : Dinner 15DEC2011

Assalamualaikum...

CikMisi nk coret sikit memori CikMisi ngan kawan2 CikMisi masa kat kolej..
huhu... cedih lak rasa... rindu pun ada kat kawan2...
pagi td dpt NEWs... CikMisi dh lulus exam LJM..
Alhamdullillah... Hrp2 CikMisi dpt keja cepat...AMIN...

back to the topic..CikMisi just nk share pic2 mlm diner 15dec lepas..
lama dh kan....hehehe
jom layaaaan....

sebelum nk bertolak ke hotel....bersuka ria dulu atas tangga blok...hehe

bnyk sgt gambar nk share..... suma ni kawan2 CikMisi...

ok...ni gambar wif my siblings...miss u ooolss..
adik, acik, along

rumet tercyg...... rinduuu ang..

antara puan2 yg mai malam tu....ramai nya puan...
terharu giler dgn puan2 yg sudi mai mjlis kami....
kami syg puuuaan...
puaan sumaa sporting lah...hihi


wif KING & QUEEN of the NIGHT
my TWIN yg gedik...hehe

sweet memory for Mama Norli.. <3

lastly...
pose gedik mesti ada yaw...
-the end-



swEetnyEEEErr!!

jeng3........
sweeetnyeeeeer.......
nak jugak.....

p/s:nak suami yg romantik sampai tuuuuaaa........

terima kasih CIKGU!!

Assalamualaikum..

fuuuuuh...fuuuuuh...

tiap kali nk update blog mesti kena bersihkan sawang2 yg melokat kat blog cikmisi ni dulu kan....
lain kali kena pasang vacuum la dlm blog ni..hehe

...

ok..back to da point...

kali ni aq nk kongsi 1 story tentang CIKGU....
CIKGU yg bnyk berkorban utk pelajar2nya yg dianggap mcm anak2nya sendiri...
anak-anak yg sgt3 nakal..malas.......


suatu ketika dulu...

CIKGU tanya kami semua..kamu nak ke saya jadi penyelaras kamu semester depan... dengan sorakan yg bikin gegaq 1 kelas kami menjerit "NAAAAAAAAAK"
kalau nk kamu kena berjanji dengan saya...kamu kena ikrar dengan saya......boleh x??
kami pun lg skali bikin gegaq 1 kls jawab "BOOOOOLEEEEEEH"

semester FINAL bermula.....
rutin harian kami as a FINAL student nurse..
kalau pagi keja..petang kena g kolej..
kalau petang keja..pagi kena g kolej..
rehat x payah cakap la x penah cukup..
tidoq?? apatah lagi...
stress?? dh sebati dlm kehidupan kami...
skill lab dah macam rumah kedua kami..
kalau ikut kata hati...MALAS la jawapannya....
tapii...
CIKGU x penah merungut.... setiap hari CIKGU balik lewat mlm... kdg2 terfikir, xletih ke CIKGU??
CIKGU balik rumah, CIKGU betulkan jawapan2 yang kami jawab utk soalan revision...
CIKGU tido pukul bape??? CIKGU cukup rehat x??
kami fikir semua tu CIKGU....
sebab tu kami sedaya upaya tentangkan kuasa MALAS yg menghantui diri kami walaupun ada juga ssetengah dari kami x mmpu nk menentang... tapi CIKGU x penah marah.. CIKGU x penah paksa utk kami belajar.. CIKGU x penah paksa utk kami stayback... tp bila ada yg fail utk formatif, CIKGU cuba tolong utk LULUSkan mereka.... lebihkan revision kpd mereka...
dan bila final menjelma...CIKGU jauh dari kami sbb CIKGU jadi pengawas di kolej lain...tp CIKGU cuba contact ngan kami melalui FB....betapa caringnya CIKGU terhadap kami.. CIKGU kongsi mimpi CIKGU dengan kami.. mimpi pe?? heehee... CIKGU...CIKGU.... betapa risaunya CIKGU kat kami kan....

dan..
pada 18/11/2011...result FINAL EXAM bakal diumumkan...
masa tu hanya Tuhan saja yg tau perasaan kami semua...
nerv0usnya.. Ya Allah....
di saat para pengajar sampai di muka pintu..debaran kami semakin kencang...
menanti sampul yang akan membongkar 1001 persoalan yg bermain di fikiran kami...
dan apabila KP datang bersama sampul tersebut...hati kami makin x keruan...
masih aq ingat kata - kata Puan KP...

"Dh bnyk kali saya ingatkan kamu..tamatkan latihan kamu hanya utk 3 tahun...jangan lebih....tapi kamu semua kena redha...mungkin ada di antara kamu yg akan tinggal di sini..yg tinggal perlu cari kawan baru..perlu sesuaikan diri dlm kelas baru...tp x ramai...."
-ayat ni lebih kurang la...aq x record plk apa yg KP cakap-

dalam hatiku berkata.. kenapa basic kami terlalu lemah...kenapa basic kami x mmpu kotakan janji dan ikrar CIKGU kami... kenapa kami x mampu lakukan semua tu..kenapa kami x mampu mencapai kelulusan 100% sepanjang pengajian kami..kenapa perlu ada yg fail...terbukti memang kami LEMAH...Maafkan kami CIKGU kerana mengecewakan CIKGU..kami dh sedaya upaya buktikan kemampuan kami....

suasana kelas sangat suram........

dan beberapa minit kemudian..KP mula bersuara..

"anyway, tahniah kerana u all berjaya mencapai kelulusan 100%"

kami yg mendengar masing2 berkerut dahi..dan beberapa saat kemudian barulah kami melonjak kegembiraan..saat itu juga gugurlah air mata kegembiraan....
yeeeeeaaaah...kami BERJAYA mencapai kelulusan 100%.... sepanjang pengajian 3 tahun kami di sini inilah kali pertama basic kami berjaya merekod keputusan 100% lulus....
Ya Allah.. Alhamdullillah....

tahniah buat KP yg berjaya buat muka ketat!! muka seriusss!!!

tiba masa CIKGU berucap..
dlm suasana yg sunyi..kedengaran suara sebak CIKGU..

"kamu ingat x...1st day kamu masuk kelas...kamu janji apa ngan saya?? kamu ikrar apa ngan saya?? sekarang dh terbukti..kamu semua berjaya...kamu boleh buat...kamu semua pelajar yang mahu mendengar kata...disbbkan tu kamu semua boleh berjaya kali ni... terima kasih semua sbb bagi kerjasama smsa saya jd penyelaras kamu.."
-ayat lebih kurang yeeee..hehe-

CIKGU x mampu meneruskan kata2 lg.....

masih terngiang2 di fikiranku...saat kami melafazakan ikrar&janji..

"kami berjanji, akan mengikut arahan puan, akan melakukan apa sahaja yang puan aturkan demi untuk mencapai kelulusan 100% dalam peperiksaan final kami serta peperiksaan LJM.."
-ikrar ni pun lebih kurang jugak la sbb aq ingat2 lupa..hihi-

memory terindah bersama CIKGU..
Puan Norliah Yusoff


KAMI SEMUAAA SAYANG PUAN!!!!!!
TERIMA KASIH PUAN..
JASA & PENGORBANAN PUAN TAK MAMPU DIBALAS DENGAN HARTA BENDA NAMUN DOA KAMI SENTIASA MENGIRINGI PUAN...
SEMOGA PUAN DIBERI KESIHATAN YANG OPTIMUM, KEBAHAGIAAN YANG BERKEKALAN SERTA DIMURAHKAN REZEKI YANG HALAL..
AMIN..

***

p/s:perasan x CikMisi guna aq as ganti diri....nk bagi sodaap ckit ayat tu....hehe

MENU Hari Raya CikMisi

Assalamualaikum....

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

CikMisi sambut raya kat kolej je.....so, xdpt la nk merasa daging korban...
tp xpe... CikMisi pun tgh berkorban ni...berkorban utk masa depan....huhu
Walaupun x sambut raya kt umah, tp CikMisi bersama2 rumet tercyg berjaya jugak menyiapkan hidangan utk hari raya ni.....biasa2 saja...hihi

taaadaaaaa..........

Bihun Sup Ayam je......

Lastly………



*****

FINAL EXAM & LJM is ar0und d corner

Assalamualaikum.....
lama betooi cikmisi xmuncul kan......
utk pengetahuan sapa yg nak tau, CikMisi lani bzy sgt......
SEBABNYA...............................
haaaa....
sbb tu la........ dh FINAL ni kelaih bukan maen lg...siang mlm pg ptg.....
PENAT tu XPAYAH cakap la......

InsyaAllah..lepas FINAL & LJM nnt CikMisi akan bergiat aktif blk dlm blog nih.......
mungkin CikMisi muncul dengan 1 PERUBAHAN???
TUNGGU!!
hehehehe

btw, thanx kpd yg sudi singgah blog CikMisi yg SANGAT MENARIK ni >kononnya la kan<
wish me luck oke!
syg sume! muuuuaaxh



.............

Resepi Kek Coklat Cik Misi

Assalamualaikum....
Setelah lama mndiamkan diri..Hari Sabtu yg indah ni CikMisi mmbuka tirai blog ni setelah lama dibiaqkan berabuk...hihi

harini CikMisi nk kongsi Resepi Kek Coklat CikMisi...
Ni Kek Coklat yg dibakar ok - harap maklum -

Bahan - bahan :
250gm Tepung gandum
50gm serbuk koko
1 sudu teh serbuk penaik
half sudu teh serbuk soda
(bahan diatas diayak sekali)
secubit garam
190gm mentega ( CikMisi guna buttercup )
300gm gula halus
1 stengah sudu esen vanila
4 biji telur
250ml air sejuk

Bahan untuk topping:
50gm serbuk koko
125ml air
1 cawan susu cair
200gm gula
half sudu teh garam
1 sudu teh esen vanila
2 biji kuning telur
60gm tepung jagung
60gm mentega

Jom tengok cara2 nak buat..

p/s: nak buat kek ni kena adun 1 pusingan je tau..jgn nk suka hati kejap clockwise kejap anticlockwise...nanti tumbesaran kek terbantut...

1) Gaul kan mentega ngan gula sampai sebati..
guna buttercup tau... sgt sedap kalau buat kek.... (PROMOTE) hihi
macam pic bawah ni.. dh sebati kan...
pastu masukkan telur 1 demi 1..
(elakkan pecah telur terus ke mangkuk adunan coz mana tau rezeki x baik dapat telur bsuk ke)
agak2 dh sebati masukkan esen vanila
(Sukat guna sudu tau..CikMisi malas nk sukat guna sudu..hehe)
then, masukkan serbuk koko..
nampak dh cun tu kan..
Masukkan tepung k..... masukkan sikit2 tau.. jgn la hampa p letak 250gm sekaligus...nnt x larat nk pukui kot...
pastu dh sebati masukkan dlm bekas yg sesuai n bakar pada suhu 180O selama 45minit.

sementara tunggu nak masak tu kan..meh kita wat topping...

nak buat topping ni jangan masak atas api tau....just masukkan bahan2 topping tu dalam periuk kecik pastu rendam periuk yg ada bahan2 tu dlm air yang sedang dipanaskan (periuk lain)... faham tak?? hihi
tepung jagung kena bancuh dengan 125ml air k..pastu baru cmpurkan dengan bahan2 kat ats.
bila kek dh masak tunggu 15 minit dulu..biar kek tu menghirup udara yg segar dulu...hihi
then...
simbahkan toping tu suka hati hampa....pastu blh la kalau nk hias dengan bunga ke daun ke..

-SIAP-

CareFul with y0ur DATEs ya!









TengokLah Lagak MEREKA yg X puasa nih..

Meh kita layan piC mereka yg x berpuasa nih..
haaaaiiish...dh la x puasa, bkn main lg bikin org terliuq ja tgk...








hahaha..
amacam??

.......

Model HENPON yg banyak berjasa kepada saya!!

ASSALAMUALAIKUM
-x jawab dosa-
^_^

Salam pagi Ahad....huuuuargh...rajin plk Cik Misi mangun pagi2 ni an..
haha..lpas sahur td rasa mcm rjn ja p mandi pastu teruih mata jd xmau nk tidoq...
hiiish...grm betooi....Cik Misi nk tidoq tp mata Cik Misi ni xmau nk lena.....
k..nmpk gayanya mukadimah yg terlalu ke lauuut sedang brlaku!!
NOW
come back to my topic today....

Model HENPON yg banyak berjasa kepada saya???

tetiba mcm nk kongsi plk henpon2 yg Cik Misi penah guna dulu2, kini & bakal digunakan....eceeeh...
haha

tp sebelom tu, Cik Misi nk bg pendpt sikit pasai kepentingan henpon zaman lani..

1) dh semestinya mudah nk berhubung
-kalau dulu org bercinta 2 3 bln skali hantaq surat cinta, org lani bercinta klu 2 3 mnt x hantaq mesej mmg update terus la status kt FB tu..
tp
ada jugak kebaikan dia...
klu org dulu merajuk ka marah ka terus senyap cmtu je la, org lani klu merajuk or mrh terus cpt je pujuk kan... thats why la ramai couple yg kekal sampai ke jinjang pelamin.....
betol x??

2) surf internet
- bagi yg henpon cangih la..klu henpon baling anjing bkn kata nk surf intenet..nk amek gambaq pun x dpt kan...hihi
tmbhan lani ramai yg dok online FB, ada yg kata guna henpon lg best...Cik Misi xtau la sbb Cik Misi xdak henpon canggih....hihi

3) Main game
- ha..ni lg 1 kemudahan yg melalaikan..kan lani ada 1 game yg femes ames tu...
alaa...angrybird ka hape xtau.... CikMisi dok tgk org dok main sampai berkerut2 dahi... best ke game tu ha???

tu saja la kot pendapat Cik Misi psl henpon nih..

...........

lani meh tgk model henpon yg Cik Misi penah guna..

yg 1st..
NOKIA 2100
CikMisi guna henpon pun masa dh Form4...dh tua baru tau henpon tu pa dia...
tu pun beli guna duit kumpui sendiri tau...

2nd
NOKIA 3100
henpon ni Makcik Cik Misi bg..xingat dh taun bila...hihi
pastu tukaq lagi..

3rd
NOKIA 2610
yg ni beli sendiri..pun x ingat dh taun bila CikMisi beli..

4rd
SONY ERICSSON K790
yg ni beli yg second ja sbb xmampu nk beli yg baru...haha
henpon ni la yg jd kamera Cik Misi...
p mana pun mesti bawa utk snap pic ja sbb xleh nk guna utk call & sms...huhu
ekceli masa beli sume ok tp CikMisi ni mmg agak ganas la..berapa kali xtau la henpon ni jatuh..sbb tu ah dia merajuk sampai xleh col&sms..tp naseb leh guna utk snap piC.. x sia2 beli..

5th
NOKIA 1202
ok...now henpon ni la yg berjasa kat Cik Misi..
buat la apa pun kat dia..x penah wat hal...
jatuh tu mmg wjb la tiap hari... sian dia tp nk wat cmne kn sbb tngan Cik Misi ni x bergam... pegang apa pun payah nk lekat...haha

ok...

lastly..
bakal henpon Cik Misi

hahaahaa... berangan xpe kan..baru la ada feel sikit nk kmpul duit beli nih...
tp nak kaler pink cm hat bawah nih.....
bestnya kalau dapat guna touchscreen... =.=