Vitamin C : The Secret of Beautiful Skin

Assalamualaikum

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

hai follower & para pembaca blog cikmisi samaada yg terbaca ataupun yg mmg membaca blog picisan cikmisi ni..harini cikmisi nk review 1 produk yg TERBAAAAAIIIIK utk anda semua..
apakah??
VITAMIN C

oooppps! AMARAN..
entry ni utk sesiapa yang mahu kulit cantik shj!! hehe

ok..mungkin ramai yg masih xtau yg salah 1 fungsi daripada vitamin C ni adalah utk mencantikkan kulit..
actually bnyk lagi fungsi2 lain spt blh kurangkan pykit asma, blh kurangkan risiko cataract, blh cepatkan proses penyembuhan luka, dll....

apa yg membuatkan cikmisi ambil supplement vitamin C ni??

i- sejak bermulanya kerjaya CikMisi di Sabah ni kulit CikMisi semakin sensitif.. mgkin faktor persekitaran..tambahan pulak CikMisi kerja di dewan bedah..suhu 18-22darjah celcius..ooowh...sejuknya..&kulit pun semakin kering..lebih2 bila bermain dgn kuman...mmg dabooom la sensitifnya....

ii- actually, zaman dulu2 muka CikMisi mmg jarang naik jerawat wlupun nak period=.=' mmg xyah pikir nk pakai apa2 produk.TETAPI bila kena tegur dgn org tersyg "y jerawat bnyak sgt kat muka??" siap si dia suruh bandingkan pic skrg dgn pic zaman 2 3 tahun yg lalu..owh...sedihnyaaa.......tp bila tengok balik pic dulu & pic skrg mmg sedih :-( dulu kat muka ada parut chicken pox je..tp now siap ada pakej jerawat..
x caya? ok! jom tengok...

MEI 2012-BEFORE TAKING VITAMIN C

MAC 2010

SEPTEMBER 2010
SEPTEMBER 2011
ok...dh caya kan?
ok..mmg agak stress pikir sal kulit muka yg sensitif ni..huhu
pastu CikMisi terbaca kat 1 page di FB.. 
actually, she is sister in-law my friend :)
tengok sis ni mmg cun la! pastu tgk dia berbisnes sakan iaitu Vitamin C..
belek punya belek testimoni dari customer dia mmg keinginan utk try tu membuak2 sgt...
dpt je 1st gaji cikmisi terus order...lucky time tu tgh promosi 60bj=RM80.. normal 60bj=RM95.. :)

selepas 9hari try the result sgt la awesome!
See.. :)


lepas makan vitamin C ni cikmisi rasa confident je g 1Borneo(Mall terbesar di Sabah) tanpa any makeup...just lip ice & lenS... :)
walaupun parut2 jerawat belum hilang sepenuhnya tapi kulit rasa mcm glowing2 gitu... hehee ;)
mmg CikMisi mls sgt nk sapu bedak, tonyoh krim nk bg muka nmpak x kusam..tp bila makan vitamin C ni mmg xkelam kabut la nk kuar pun...kadang2 je makeup.. :)

others piC:



 ok..seriesly bukan nk riak or bangga dgn kulit CikMisi sekarang tetapi niat di hati utk kongsi kecantikan kulit bagi sesiapa yg mahu sahaja.. OK?
CikMisi hanyalah seorang insan yg biasa.. =.=

ha..lagi satu..
Vitamin C ni memang dijamin HALAL & tiada racun / bahan kimia :)
eeh...ada lagi tips utk daboom kesannya..
i-ambil vitamin C ni dengan jus buah like jus oren.
ii-banyakkan minum air..utk pengetahuan semua badan kita memerlukan 2-3liter air/day.. tingkatkan hidrasi badan--->elakkan kulit kering.. :)

ok..
bagi sesiapa yg nk try boleh la PM CikMisi di FB CikMisi sbb CikMisi dh jd agen utk Sis Felinna :)
lepas ni InsyaAllah bila dh ada transpot sendiri CikMisi akan cuba utk jd dealer utk area Sabah.. :)

Harga bagi Vitamin C ni:
60 biji = RM95+postage (semenanjung sahaja)
60bj = RM100+postage (sabah&sarawak)
sehari 2tablet, pagi & malam.. :)

NAK ORDER??
boleh PM FB CikMisi
atau
email ke nisabasid@yahoo.com
ATAU
SMS ke 0135400336

ok..selamat mencuba :)





9 nasihat diberikan:

azizah :) said...

menarik ni.. nanti akak g sabah akak beli by hand je lah yer..hehe

Cik Misi said...

@azizah :) by hand xde la akak....stok direct from supplier.. :)

tirahzairi said...

ada perubahan...

#tirah follow awk#

Norzie hany said...

Bertambah cantik adik akak.Klik semua iklan cik Misi.

mama aini said...

salam aidil fitri cik misi..balik semenanjung tak raya aritu?..ehem memang nampak perbuhannya..semakin cute cik misi skrg ni..

Cik Misi said...

@mama aini Salam aidilfitri mama...x blk pun :'( tiket flight mhl,dpt cuti pun last mnit...

mekjangok said...

tumpang lalu....ade kesan sampingan x?nak jugak try..tp risau ade kesan sampingan..

Cik Misi said...

@mekjangok sis... bleh rujuk entry di bwh ni..

http://cik-misi.blogspot.com/2012/12/pure-marine-collagen-plus-vit-cby.html

xda kesan sampingan pun..just supplement..:)

❤~Emma Abduh~❤ said...

hurm, knapa nmpak mcm muka sblm dan selepas mcm xda beza ar??mcm sama sja..sory sis..juz bg pandangan..jgn marah k.. :) hihi.