WANITA PERLU GUNAKAN JARI

Anda keseorangan?? Atau berteman?? Di dalam tandas?? Bilik persalinan?? Di bilik HOTEL ?? Anda perlu untuk tahu tentang ini.. Berguna untuk anda.. Merasa selamat untuk bebas bergerak tanpa risau atau ragu-ragu berpikir ada ke orang sedang perhati segala perlakuan anda..

Berhati-hatilah, khususnya buat kaum wanita bahawa anda mungkin sedang dilihat dan diperhatikan ketika menggunakan cermin yang tergantung di tandas awam, bilik hotel, mahupun di bilik persalinan pakaian.. Macam mane tu? Teruskan bacaan..

Terfikir tak? Dan apa perasaan anda jika ketika anda sedang menukar pakaian, ada seseorang yang lain khusuk memerhatikan anda disebelah cermin sana! Tambah haru-biru lagi jika gambar anda dirakam dan disebarkan ke seluruh dunia..Wah..gawat!

Oleh itu, kita perlu pastikan cermin yang digunakan tu adalah cermin biasa ataupun cermin 2 arah.

Cermin biasa adalah cermin yang kita nampak diri sendiri dan dan cermin 2 arah adalah jenis cermin yang orang disebalik cermin boleh melihat kita, tetapi kita tidak dapat melihat mereka.

Bagaimana kita ingin bezakan? Mari lihat foto dibawah ini.

Ini KACA DUA HALA. Apabila anda letakan jari, hujung kuku anda nampak bertemu dan tiada ruang antaranya, maka, AWAS, ANDA SEDANG DIPERHATIKAN.

Ini pula adalah cermin yang sebenar. Apabila anda letakkan jari anda seperti dalam gambar, hujung kuku anda akan kelihatan seperti masih ada ruang dan tidak dapat dirapatkan walau ditekan kuat.

Jelaskan foto di atas ni?

Jadi, harap lebih berhati-hatilah selepas ni.

Copy @ Realiti Alam Perkahwinan

9 nasihat diberikan:

miss tifa said...

wah ! tak tau pulak mcm ni..bse tgk lam tb,cermin bilik bos je yg 2hala tu..nak tgk pekerja wat keje ke tak..:)

.m y z. said...

penah baca pasal ni. macam2 taktik kan sekarang ni. naudzubillah .

Cik Misi said...

@miss tifa cikmisi pun share dr FB ni, page realiti alam perkahwinan..

@m y z tu la...takut kan.....

kAmi dAn mEreKa said...

siyes, tak pernah tau camne nak bezakab cermin,
slalu kite takut ada kamera tersembunyi je, huhuhu ;)

Cik Misi said...

@kAmi dAn mEreKa so, this information is g00d for u rite? cikmisi pun x penah taw b4 ni...dpt info ni terus je share kt cni..hehe

zuwaidah said...

dulu pun ada kawan bagitahu mcm tu....betul la kot

MaMa AiNi said...

mcm kepandaian org skrg ni..cik misi hati2 ek....ha2x..

Muhammad Khairul Fahmi said...

entri yang menarik & harus disebarkan..=)

Cik Misi said...

@zuwaidah cikmisi pun dpt tau dr page kat FB....takot je rasa..

@MamA Aini itu la pasal.....kita suma kena hati2..=)

@Fahmi hehe.....ini bukan main2...sebarkan..