KHAS BUAT MEREKA...

Assalamualaikum..
CikMisi nak join Segmen Abg Ben Ashaari lg nih..

SEGMEN : Khas buat mereka yang berprofesion JURU...

CikMisi dh tentu la JURURAWAT kan...
TAPI...
bukan
JURURAWAT TERLATIH but JURURAWAT PELATIH
kira jururawat la kan.....CikMisi still study lg under KKM.....CikMisi rasa sgt la bertuah sbb terplih utk menjwt profession ni...actually CikMisi langsung x terniat & x pernah bercita-cita utk jadi misi tp dh rezeki ke arah ni kan....p inteviu lain, misi jugak la yg dia bg...
btw, Alhamdullillah, berkat doa mama&baba n semua yg sntiasa mendoakan CikMisi sampai CikMisi dh nk abes study...

walaupun x jadi staff nurse lg tp CikMisi ada la sikit pengalaman kat hospital & klinik

Apa yg seronok jd misi??????

- kita dapat tau segala macam penyakit tp kadang2 psycho kan kita pulak sbb bila sakit sikit dh mula pikir sakit yg terok2 mcm yg lecterur ajaq dalam kelas tu.. contoh:bla sakit perut sikit rasa mcm dh ada kanser.....huuiii

- dapat tolong patient, 1 kepuasan...contoh:bg dia mandi atas katil...walaupun sabun sikit2 at least dia rasa lbih selesa kan...

-dapat cukur misai pesakit......x la nampak serabut sangat....(pesakit yg x terdaya je okey)

-dapat suap pesakit makan...tambah2 kalau dia berselera.....syooknya rasa.......

-bila dapat wat keja lbh cepat dari doktor...hihi

-gaji doktor 5K gaji nurse brapa ja kan-


TAPI

yang x seronoknya...

- 1st day masuk wad...

staff nurse: dik, cepat basuh BO(berak) pakcik tu...

cikmisi: saya ke?

staff nurse: yela, awak la sape lg...

cikmisi:haa??? Pakcik?? saya nk basuh mcm mana....

k...fine.......masa tu baru Sem 1 kot.....mana la nk pandai...tp hentam la basuh jugak...maloooo...

-pastoo kena mrh ngan org ataih x tentu pasai....buat tu kena marah, buat ni kena marah...apa yg x kena marah....

*mama cikmisi: kita dok kt mana pun selagi kita kat bwh macam tu la, so kakak blajaq tinggi2 tp bila dh ada kt ats jgn tiru prangai yg x elok tu....* pesan mama...

-bila takdak keja dalam wad, pastoo student nurse mcm melepak je..haaa...x suka... nnt persepsi org kt kita mcm mana.........


...........
selingan.......(^^)
praktis ngan kawan2 dulu b4 buat prosedur kat pesakit betui..
......
ok...CikMisi rasa setakat tu saja lah yg CikMisi mampu kongsi..kalau nk ikut tu sampai esok pun x habeh nk taip ni....nnt Abg Ben baca pun boring kan....
Doakan CikMisi berjaya jadi JURURAWAT TERLATIH..... AMIN

......

HOT | HOT | HOT


8 nasihat diberikan:

Huszaini said...

singgah dan baca cerita juru!

Amanina Nasuha said...

hyep..sye p0wn juru gk..sme with u..jururwat..but bru pelatih laaa ....hehehe

Cik Misi said...

@Huszaini thanx sudi lwt blog cikmisi..=)

@Amanina CikMisi pun JP jugak.....=)

Amin Zaki said...

meh tgk blog saya meh: http://aminz88.blogspot.com/
HAPPY NURSES DAY..!!

Cik Misi said...

@Amin Zaki tunggu CikMisi di sana..hihi

Nor Suhaiza said...

HAPPY NURSES DAY
FROM SN NOR SUHAIZA

CLOSING THE GAP: INCREASING ACCESS & EQUITY

GUD LUCK DEAR....

Cik Misi said...

@Huszaini thanx sudi singgah blog CikMisi=)

Mira Zali said...

wah. nurse wanna be eh ? gud2.. singgah kembali di blog cik misi.. ^_^

p/s : thanks visit my blog.