Shoutbox Busuk.org

Assalamualaikum..

Hari ni CikMisi nk kongsi ckit sal Shoutbox busuk.org
sebelum tu klik SINI dulu...
pelik nau nama kan..tp best jugak....haha
before ni CikMisi ada guna shoutbox shoutmix punya tp masuk ja tahun baru dia dh xbg org guna free...
dekut la mung shoutmix.. haha
nk benda free je kan..
so, now CikMisi pun try la guna Shoutbox busuk.org ni....
tu pun CikMisi dpt tau dari cik adik manis Lyssa... sapa x kenai ce p lawat blog dia... femes uuuh...

apa yg hebatnya shoutbox busuk.org ni ??

credit to busuk.org

Shout Busuk


Pihak busuk.org kini telah menyediakan perkhidmatan shoutbox yang percuma kepada anda semua.

Apa itu Shoutbox?
Mengikut definition daripada wikipedia, Shoutbox, atau juga dikenali sebagai saybox, tagboard, atau chatterbox adalah merupakan salah satu ciri yang seakan-akan seperti chat room untuk sesebuah laman web bagi membolehkan orang ramai meninggalkan mesej tanpa perlu mendaftar apa-apa dengan laman web tersebut.

Apakah ciri-ciri yang ada pada shoutbox busuk?
Antara ciri-ciri yang kami sediakan pada shoutbox kami ialah :
  1. Real-time chat - Maknanya anda tak perlu lagi nak refresh shoutbox anda setiap kali nak tengok mesej baru
  2. Custom smilies - Kami menyediakan hampir 100 bentuk emoticon smilies untuk anda. Bukan itu saja, anda juga boleh menggunakan smiley anda sendiri dan boleh pilih sama ada ingin menggunakan bersama smilies kami ataupun menggunakan smilies anda sahaja.
  3. Customizable - Anda juga boleh customize color shoutbox anda mengikut color yang anda sukai atau bersesuaian dengan laman web anda
  4. Word filter - Tak suka dengan sesuatu perkataan? Anda boleh filter perkataan tersebut dan menggantikannya dengan perkataan yang lain.
  5. Ban system - Anda boleh menggunakan ban system kami untuk menghalang sesiapa sahaja daripada menggunakan shoutbox anda
  6. Online user counter - Memaparkan bilangan user online yang sedang menggunakan shoutbox anda
  7. FREE! - Dan yang paling penting sekali, shoutbox yang kami sediakan ini adalah percuma!
Daftar di sini


meh CikMisi tunjuk cmne nk dftar shout busuk nih...

STEP1 :
klik kat SignUp tu...

then, ada 2 cara..
1- dftar guna username, pasword & email..
2- login je guna fb korang..

dh dftar, korang leh pilih size ikut kesesuaian blog korang la...

Nak kasi cun shout busuk ni, korang leh Customize shoutbox ikut wana feveret korang yaw....

nak ban URL?
pon boleh.......
kalau rasa x suka si polan ni masuk jerit2 kat shoutbox anda, just letak link blog dia tu ha....contoh ja la.... jgn ban URL blog CikMisi lak....haha

ok...dh ciap.. copy code n masukkan kt blog anda!
-cara nak masukkan xkan xgheti kot-
hehe

yeeeaaay.. dh ciaaap...
tadaaaaaaa

the end..

please klik HERE... tQ :)

***

5 nasihat diberikan:

Makwe Kintan said...

1 soalan yg tiada kaitan dgn entry...nape cik misi ni comel sgt? nurse kat malaysia ni lawa2 lah...hehehe^__^

Cik Misi said...

@Makwe Kintan : adoooiyaaii... ni soalan cepumas ni... :)

puteri.dyne94 said...

hoho..
nice sharing sys..
pu3 pown gne shout busuk nie.
hoho =)

Cik Misi said...

@puteri.dyne94 sharing is caring ye syg :)

Hafizah Zainal Abidin said...

kalau sudi , follow la ye http://mynameishafizah.blogspot.com/ :D