Model HENPON yg banyak berjasa kepada saya!!

ASSALAMUALAIKUM
-x jawab dosa-
^_^

Salam pagi Ahad....huuuuargh...rajin plk Cik Misi mangun pagi2 ni an..
haha..lpas sahur td rasa mcm rjn ja p mandi pastu teruih mata jd xmau nk tidoq...
hiiish...grm betooi....Cik Misi nk tidoq tp mata Cik Misi ni xmau nk lena.....
k..nmpk gayanya mukadimah yg terlalu ke lauuut sedang brlaku!!
NOW
come back to my topic today....

Model HENPON yg banyak berjasa kepada saya???

tetiba mcm nk kongsi plk henpon2 yg Cik Misi penah guna dulu2, kini & bakal digunakan....eceeeh...
haha

tp sebelom tu, Cik Misi nk bg pendpt sikit pasai kepentingan henpon zaman lani..

1) dh semestinya mudah nk berhubung
-kalau dulu org bercinta 2 3 bln skali hantaq surat cinta, org lani bercinta klu 2 3 mnt x hantaq mesej mmg update terus la status kt FB tu..
tp
ada jugak kebaikan dia...
klu org dulu merajuk ka marah ka terus senyap cmtu je la, org lani klu merajuk or mrh terus cpt je pujuk kan... thats why la ramai couple yg kekal sampai ke jinjang pelamin.....
betol x??

2) surf internet
- bagi yg henpon cangih la..klu henpon baling anjing bkn kata nk surf intenet..nk amek gambaq pun x dpt kan...hihi
tmbhan lani ramai yg dok online FB, ada yg kata guna henpon lg best...Cik Misi xtau la sbb Cik Misi xdak henpon canggih....hihi

3) Main game
- ha..ni lg 1 kemudahan yg melalaikan..kan lani ada 1 game yg femes ames tu...
alaa...angrybird ka hape xtau.... CikMisi dok tgk org dok main sampai berkerut2 dahi... best ke game tu ha???

tu saja la kot pendapat Cik Misi psl henpon nih..

...........

lani meh tgk model henpon yg Cik Misi penah guna..

yg 1st..
NOKIA 2100
CikMisi guna henpon pun masa dh Form4...dh tua baru tau henpon tu pa dia...
tu pun beli guna duit kumpui sendiri tau...

2nd
NOKIA 3100
henpon ni Makcik Cik Misi bg..xingat dh taun bila...hihi
pastu tukaq lagi..

3rd
NOKIA 2610
yg ni beli sendiri..pun x ingat dh taun bila CikMisi beli..

4rd
SONY ERICSSON K790
yg ni beli yg second ja sbb xmampu nk beli yg baru...haha
henpon ni la yg jd kamera Cik Misi...
p mana pun mesti bawa utk snap pic ja sbb xleh nk guna utk call & sms...huhu
ekceli masa beli sume ok tp CikMisi ni mmg agak ganas la..berapa kali xtau la henpon ni jatuh..sbb tu ah dia merajuk sampai xleh col&sms..tp naseb leh guna utk snap piC.. x sia2 beli..

5th
NOKIA 1202
ok...now henpon ni la yg berjasa kat Cik Misi..
buat la apa pun kat dia..x penah wat hal...
jatuh tu mmg wjb la tiap hari... sian dia tp nk wat cmne kn sbb tngan Cik Misi ni x bergam... pegang apa pun payah nk lekat...haha

ok...

lastly..
bakal henpon Cik Misi

hahaahaa... berangan xpe kan..baru la ada feel sikit nk kmpul duit beli nih...
tp nak kaler pink cm hat bawah nih.....
bestnya kalau dapat guna touchscreen... =.=

6 nasihat diberikan:

Ku Azhar said...

pergh!!! yg last tu mmang tgh teringin T_T

Cik Misi said...

@Ku Azhar : haha.. tahu xpe... simple je kan..

::Cik Pija:: said...

corby mmg sangat comel. :P like it!

☀ Izzaty Hedry☀ said...

cik misi nnti kita share lh enst ni ..cik misi beli zaty guna ..aci dak ?..;P

Nabila Huda said...

rasa2 yg last tu rasa2 brp rggit?? skrg tgh kumpul duit nk beli hp.

Cik Misi said...

@Cik Pija : hehe...mmg sgt comel pun=)
@Izzaty Hedry : waduuh....waduuh... ngak bisa dong..klu awk beli, Cik Misi yg guna blh je...hiihi
@Nabila Huda : RM299, ada trbca kt blog org..pglman dia guna corby..respon terbaik!