Kanduganku diSuspek Blighted Ovum

Assalamualaikum

Selamat Pagi.

Cik Misi just nk share kisah didiagnos blighted ovum semasa 1st scan kt Klinik Kesihatan. Masa tu kandungan 8weeks. Masa scan mmg nampak kantung & dot kecik je. Heartbeat janin xda :'( normal mmg dh dpt detect doktor ckp. Gambar scan CikMisi kt bawah ni..



Ok. Mostly mesti ramai kan yg x tahu blighted ovum tu apa kan. Yes! CikMisi ngaku CikMisi pon bluur jgk masa doktor ckp tu.. 
Terus CikMisi tanya doktor apa maksudnya??
Doktor tu ckp blighted ovum ni umpama ada kantung sahaja but xda janin/baby.

Blh baca link kat bawah utk lg jelas tentang blighted ovum.


Masa tu Ya Allah, tersentap jgk CikMisi :'(
husband kt sebelah cool je..
Airmata ni tahan jee dari menitis dpn doktor tu tp nasib jugak la doktor tu pandai psycho blk CikMisi. Ha Ha

CikMisi tanya lg doktor tu, kalau betul blighted ovum macam mana????
doktor tu ckp kantung akan keluar sendiri/gugur atau kena lalui prosedur D&C/cuci rahim.. MasyaAllah.. lagi sedih bila dgr camtu.. :'(

Then, doktor bg appt lagi 2 minggu utk dia scan balik & comfirmkan mcm mana. Masa tu redha ja la dgn ketentuanNYA.

On the way blk, banjir la keta. Husband CikMisi cool je la dia, dia ckp dia rasa baby ada ja cuma malu nk tunjuk dpn doktor td -.-

Ok.. cerita bersambung di entry seterusnya..

***


0 nasihat diberikan: