TUTORIAL : Follow blog secara manual ( c0z button FOLLOW xda )

Assalamualaikum..
k.. mlm ni CikMisi rasa nak buat tutorial la..
Follow blog secara manual
kenapa??
sbb button follower HILANG... grrrrr
blog CikMisi pun sama...sbb tu CikMisi buat tutorial ni...
ada kata x penting la button follower tp bg CikMisi penting la....
so, jom...mulakan tutorial..

STEP 1:
p kat dashboard
klik kat View Profile ( seperti pic bawah ni)
STEP 2:
naik cm pic bwh ni kan..
scroll lg sampai bawah....
STEP 3 :
nampak tak buttton Manage blogs I follow tu...
klik button tu..
STEP 4 :
naik page mcm bwh ni kan..
scroll lg sampai bawah..
STEP 5 :
k.. nampak button ADD tu??
klik button tu...
STEP 6 :
akan muncul la mcm pic bwh ni...
pastu masukkan URL Blog yg kita nk follow tu....
pastu ikut je step2 yg muncul...

UPDATE:
ekceli, buka kat dashboard pun dh jumpa button ADD...
sorry..CikMisi baru perasan...
tgk pic bwh ye..
Photobucket

END..
FAHAM tak?

sape x faham blh la tanya k....

................

6 nasihat diberikan:

Bluewendy said...

huhuh...good info..=)

Cik Ana said...

wah..ada ek follow cara manual...
wlupun manual at least kte tau cara mna kan...thanx yea 4 da info...
=)

Al-Fikr said...

pe dh jadi ngan button follow yg biasa? blog Al-Fikr pun dh hilang button tu T__T

Cik Misi said...

@Al-Fikr huhu.. no komen.. blog CikMisi pun xde kan..huhu

nana fazlina said...

thanx 4 da info cik misi ~ :)

:: GADIS SPT AKU :: said...

Assalam.. hye cik misi.. Rajin jengah2 la blog sy ea :ka-arikitaka.blogspot.com.. Sy da follow cik misi.. bru jer.. :)