Shukri Si Mamat Jiwang !!

Assalamualaikum....

Hepi Chineese New YeAr to all my follower..my silent reader -bajet ada plk kan- haha
ok..mau angpow x?? klik SINI.. =.=

hehe...ok, berbalik pada tajuk... sape kah Shukri Si Mamat Jiwang???

ni la org dia...ekekeke
Shukri, jgn mrh naaa aq amek gambaq ang... kasi fofular sikit kat blog aq nih...
kenapa CikMisi kata Shukri ni Si Mamat Jiwang??

Alasan kukuh oke!
bukak ja FACEBOOK dia naaah...


tuu diaaaa..
memang xkasi can kat org len conteng wall dia...
berderet2 ayat2 jiwang... ekceli bkn ayt jiwang ja, tp ada la kata2 motivasi, kata2 smngat, kata2 kutukan...haha
CikMisi tatau la hasil nukilan dia ka dia ciplak hat org kan..haha

ekceli, Shukri ni member induksi CikMisi... dok 1 group...
tp, time induksi x bertegur sgt pun sbb CikMisi mcm mls je nk bersembang ngan depa2 nih...
haha... mesti la kena cop sombong ngan depa nii.....

Lantak la...
yg penting skang aq dh promote ang Shukri!!!
blanja FERERO ROSHER cepat!!! 
-haha..ejaan tu abaikan-

Sapa nak kenai2 ngan Shukri boleh la add di SINI!!!
he's still SINGLE!! hak2
org muor JOHOQ!! JAWA kowt... haha..ye dak Shukri???


***


p/s:kerjasama untuk anda melawat iklan2 di bawah amat lah dihargaii.. sekian, terima kasih.. :)

Tarikh2 POPULAR 2012!!

Assalamualaikum...

Good Mownink everybody...
today CikMisi want to story a little bit la..not much pun.....
haha...ok! stop speaking!!!

eeemmm.....korang de terpikir x tarikh2 yg glemer utk tahun 2012 ni..
alaaa....
tarikh di mana couple2 nk declare hari bersejarah ke...tunang ke....nikah ke...kawin ke....nk dpt baby ke...eh...boleh ek suh baby tu kuar ikut tarikh yg kita plih?? eeeem...konpius..konpius...hehe
meh la kita pilih tarikh2 ni....hehe

12.12.12
21.11.12
11.11.12
12.11.12
11.12.12
21.12.12
22.11.12
22.12.12

ok... tarikh2 ni xdiambil dari mana2 fakta okeh...
ni mmg CikMisi saja dok syok2 ja...lbh kurang bg cdangan kt sapa2 yg dlm proses mrancang la kan..hehe

ok.. dh abes baca sila klik SINI *** WAJIB *** ;)
OK! Nak pelamin cmni voleyh x syg?? boleh laaaaaaa boleh laaa.... =.=

cun jugak... hehe

'eerrm... cantik kan lau tunang dpt wat pelamin cmni'
hehe.. berangan la CikMisi hooooiiii

Picture credit to : Mr.Google

Al-Fatihah kepada arwah Izwan Pilus.. TAKZIAH kpd kelaurganya..

Assalamualaikum..

Petang ni kita dikejutkan dgn kehilangan seorang lagi bakat muda iaitu penyanyi Izwan Pilus..
Punca kematian belum dpt disahihkan lagi..
apa2 pun.. Takziah diucapkan kpd keluarga arwah..

CikMisi pun dpt taw dari tweet PakNil...


Al.Fatihah


****

Shoutbox Busuk.org

Assalamualaikum..

Hari ni CikMisi nk kongsi ckit sal Shoutbox busuk.org
sebelum tu klik SINI dulu...
pelik nau nama kan..tp best jugak....haha
before ni CikMisi ada guna shoutbox shoutmix punya tp masuk ja tahun baru dia dh xbg org guna free...
dekut la mung shoutmix.. haha
nk benda free je kan..
so, now CikMisi pun try la guna Shoutbox busuk.org ni....
tu pun CikMisi dpt tau dari cik adik manis Lyssa... sapa x kenai ce p lawat blog dia... femes uuuh...

apa yg hebatnya shoutbox busuk.org ni ??

credit to busuk.org

Shout Busuk


Pihak busuk.org kini telah menyediakan perkhidmatan shoutbox yang percuma kepada anda semua.

Apa itu Shoutbox?
Mengikut definition daripada wikipedia, Shoutbox, atau juga dikenali sebagai saybox, tagboard, atau chatterbox adalah merupakan salah satu ciri yang seakan-akan seperti chat room untuk sesebuah laman web bagi membolehkan orang ramai meninggalkan mesej tanpa perlu mendaftar apa-apa dengan laman web tersebut.

Apakah ciri-ciri yang ada pada shoutbox busuk?
Antara ciri-ciri yang kami sediakan pada shoutbox kami ialah :
  1. Real-time chat - Maknanya anda tak perlu lagi nak refresh shoutbox anda setiap kali nak tengok mesej baru
  2. Custom smilies - Kami menyediakan hampir 100 bentuk emoticon smilies untuk anda. Bukan itu saja, anda juga boleh menggunakan smiley anda sendiri dan boleh pilih sama ada ingin menggunakan bersama smilies kami ataupun menggunakan smilies anda sahaja.
  3. Customizable - Anda juga boleh customize color shoutbox anda mengikut color yang anda sukai atau bersesuaian dengan laman web anda
  4. Word filter - Tak suka dengan sesuatu perkataan? Anda boleh filter perkataan tersebut dan menggantikannya dengan perkataan yang lain.
  5. Ban system - Anda boleh menggunakan ban system kami untuk menghalang sesiapa sahaja daripada menggunakan shoutbox anda
  6. Online user counter - Memaparkan bilangan user online yang sedang menggunakan shoutbox anda
  7. FREE! - Dan yang paling penting sekali, shoutbox yang kami sediakan ini adalah percuma!
Daftar di sini


meh CikMisi tunjuk cmne nk dftar shout busuk nih...

STEP1 :
klik kat SignUp tu...

then, ada 2 cara..
1- dftar guna username, pasword & email..
2- login je guna fb korang..

dh dftar, korang leh pilih size ikut kesesuaian blog korang la...

Nak kasi cun shout busuk ni, korang leh Customize shoutbox ikut wana feveret korang yaw....

nak ban URL?
pon boleh.......
kalau rasa x suka si polan ni masuk jerit2 kat shoutbox anda, just letak link blog dia tu ha....contoh ja la.... jgn ban URL blog CikMisi lak....haha

ok...dh ciap.. copy code n masukkan kt blog anda!
-cara nak masukkan xkan xgheti kot-
hehe

yeeeaaay.. dh ciaaap...
tadaaaaaaa

the end..

please klik HERE... tQ :)

***

ESCADA kasi perfume FREE h000iiiii!!

Assalamualaikum...

haaa....letooop ak CikMisi??
haha
kome ada dpt x???
cecece...eksyen lebey kan...haha..
CikMisi pun tatau la CikMisi masuk contest pe nih...

x ingat dh..tp CikMisi rasa ada la jugak kot CikMisi dok ngetest2 kat link ESCADA ni kan...
Nasib la kan dpt..haha
tu pun dpt 0.2ml je kot...haha
Dpt Poskad cm bawah ni haaa...

pastu perfume tu yg cenonet tu je....hehe
jadilah kan bg bau ckit2...
tu pun smpy lani wangi g tau..dptnyA masa hujung taun lps..hihi

yg penting dari obersea hokeyh!!
FROM:
MHI, P.O. Box 144,
1934 Brussets Airport, Belgium..

haaa...CikMisi pun tatau la area mana tu... =.=

1 more, setahu CikMisi perfume ni mahai.. 2++ gak kot...
CikMisi x mampu ler nk membelinya..haha

ni perfume tu..cntik kan botol dia...hehe

mood:mmg eksited la kan..dpt perfume mahaiii...haha..jakun..jakun..

kalau boleh nk lagi ye ESCADA.. nk yg botol besaq uuuh..

***

Selamat Pengantin Baru Anees&Sharizan

Assalamualaikum....

Ok, entry ni nk cerita sal CikMisi p makan kenduri kawan kolej CikMisi kawen...
Anees & her beloved lover tp dh jd asben tercinta... winkwink ^_^

sbnrnya dh lma kot CikMisi p kenduri dia..
7 Januari 2012 @Kuala Nerang
tp, tunggu gmbar sbb CikMisi xda kmera yg cnggih2...hehe
Puas pusing pekan Kuala nerang alih2 kena patah balik...hehe
agk complicated jugak la nk cri rumah dia...tp akhirnya jmpa jgk....
xsia-sia p..
menu bkn main bnyk lg..
roti canai, teh tarik, keutiaw kerang, mee goreng, nasi berlauk..
huuuiiii...peroot nii mmg knyg lah....dgn sapu mkanan pengantin before balik...hihihi

ok, now meh layan gmbar lak..

gmbar ni kredit to : FB Anees
hehe

berseri-serinya muka pengantin..hehe

apa la yg pengantin dok sronok sgt tu kan... haaaiiish jeles tgok inai di jari...hehe

nah haaaaiiiih...
kek 5 level okeh.....
anak 5 org la kot kan...hehehe
sedap kek dia.....lomak berkrim disukai ghamai....hihi

Kek CikMisi nnt nk 10 level boleh??hakhak

ok..ni antara memembe kolej yg ghajin p mkn kenuri..hehehe..
haaaiiiih.. CikMisi pueh dh gledah almari cri baju pepel tp NON HADO... bantai je la bju yg ada kan...hehe

bestnye kawen... =.=

ok..pic ni kenduri di pihak lelaki...CikMisi xp la...xdijemput kot...haha
tp CikMisi sja masukkan gmbr ni sbb tgk pengantin sgt la lawaaaaaa...
suka tgk style tdung dia...giler gojes kau......

ok, sape nak kawen lg sila jemput CikMisi..
di FB CikMisi pon boleh.......hehe


***

Hepy 12th A'aah!!!

Assalamualaikum..

hari ni bufday a'aah... adik CikMisi... dh umo 12 thun dh pun...
dh beso pnjg dh ha...
td p wat IC dia, then mama CikMisi ckp nk beli kek skali la...
sambut ala kadar je.....

so, this kek, simple je..
rasa kurang enak, maybe kek yg dh 2 hari dlm fridge tu..huhu

Ini lah a'aah... hehe

ok..my dad pun nk interframe.. haha
yg muka separuh tu adik CIkMisi yg bongsu... Ikhwan...
pon nk jugak glemer... =.=

yg baju merah tu sepupu CikMisi..yg tengah adik CikMisi jugak..skrg dok kt umah lawan bela lemak ngan CikMisi...hehe
dia bawu lps SPM....

muka hepi beno nk ptong kek...hehe

ekceli, semalam a'aah wat rumah CikMisi jd huru hara...haha
maybe she want to do an experiment... hihi
blh plk dia masukkn plastesin a.k.a. tanah liat dlm cup kecil then she nyalakan...pastu tinggal cmtu je dlm blik.. Baba CikMisi padam api tu smpai pecah cup tu...
nasib baik x terbako rumah...
mrh betul Mama & Baba CikMisi...
pastu bangun pg td mama CikMisi teringat hari ni besday dia..
bila dikenang, deorang pun ckp...
'ooouuuh, nak candle light dinner la ek semalam tu'
haha....mcm2...

***

NEW Header!! hoooyeeah

Assalamualaikum..

yeaaaay!!!
nEw header arrival...
hikhik
buat sendiri je kot...simple saja...x bape nk kreatif lak nk wat lawa2....

ni ha............
ke ada sapa2 nk tulun CikMisi wat header lawa2?? =.=

x lupa kpd header CikMisi yg bnyk berjasa....
akn ku kenang jasamu dlm doaku......... (:
ekceli, CikMisi wat header baru sbb CikMisi baru abes study...
kt header lama de tulih 'blog student nurse'
kome perasan x?
kebetulan dh tahun baru ni kan..header pun mau la baru jugak... hihi..

ok lah... nak citer tu je...
babai uooollz...


***

1 Ketika Dahulu

Assalamualaikum...

hai syg2 sume.... ceee....bajet mcm artis wo000.....kihkihkih
ok....harinih mcm rajin ja nk apdate entry kn...
Kebetulan kemarin mama CikMisi wak kuaq album2 zaman2 dulu2 punya ah...
maka trjumpa la gmbaq CikMisi masa muda2 dulu...hehe

gambaq ni mcm kena buli je...abeh 1 badan kna tempek bedak...
konon nk bg PUTIH la kan.....

fuuuh sedap ah tidoq time baby ni kan.....
masa ni umoq CikMisi lbh kurang sebulan.....

ok...jgn tnya sbb pe skrg CikMisi tembam n double chin...
dh mmg dari kecik kowt......haha
tp comel kan... =P

wif my only lovely brother....
sonok la dia dpt adeq comei mcm CikMisi kan... lalalalala

dengan mama n arwah toknek....

ok...masa ni umoq setahun sebulan...hehehe

ok..mmg bukti CikMisi suka org amek gmbaq...
tgk pose la tu...seronok sakan...hahaha

masa kecik2 asyik kwn ngan abg je.....
skrg klu abg balik ja asyik berperang je....kecuali time nk mnta duit baru p urut2 dia....haha

ekceli gambaq ni skali ngan paksu CikMisi tp gmbaq dia mcm terover SEPSI la plak...
so terpksa diCUT.... hehehe

ok....itu saja gmbaq yg blh dikongsi...ekceli bnyk lg..
sape nk tgk meh la umah CikMisi..hahaha

Lastly...
gambaq famili Mama dulu2..

alahaaai...comeinya mama...
patot la anak mama2 comey2....hehehe =.=


*****