REVIEW follower yg ke 444

Assalamualaikum..
lani CikMisi nak review sikit la follower cikmisi yg ke444..
pandai pilih no nooo.......
jom tgok sapa dia.....
tuu diaaa....
Najla Aklili ghupenye.........
meh..meh...tgk blog dia......
Facebook dia..
CikMisi dh add dh tp xtau la bila dia nk approve...hihi
rasa mcm kwn sek. rendah CikMisi ni sbb ada mutual friend dia...
oo...dok blajaq Bachelor in Database Management kt UTeM Melaka nuuu....

nak bagi pe kat budak ni haaa?????????
HEADER?????
kalau dia nak kan...kalau xmau redha je la.....
ce tnya tuan punya blog la kan.......

......................

NUFFNANG bagi DUIT!

Assalamualaikum....
1st time nak buat entry psai NUFFNANG ni....ketaq ni..xtau la pasai pa...
hehehe...

org len kalau buat entry pasai NUFFNANG mesti cerita pasai BE kan....
org kg CikMisi ckp BUFFERED EARNING....
TAPI

*
*
*
CikMisi buat entry NUFFNANG nak cerita dpt duit sekupang dua ja.......
sapa bagi???
haaaa...NUFFNANG laa.....
ni gambaq taun bila xtau la..dpt la sikit kan dr xdak langsung...
NUFFNANG bg oke!
TAPI
*
*
*
taksat ni buka..............
tuuu diaaaa....berderet jugak sekupang dua pun...
padahai dh lama dh cikmisi x mengarut kt blog nih....
nak kata buat entry pasai NUFFNANG ni baru 1st time cikmisi buat...
apa pun terima kasih la NUFFNANG c0z dok menabung kt tabung CikMisi pun...

org laen buat dok conteng2 kan tang jumlah duit hat dpt tu..
CikMisi mls la nk conteng2 kat situ sbb buat org tertnya2 ja...
sikit pun sikit je la kan...yg penting sapa bg???
NUFFNANG jgk...
sapa x kenai NUFFNANG????
ada blogger yg x kenai ka???
kalau ada cepat berkenalan naaah....


..................

p/s:org kata nk bodek NUFFNANG kena letak link bnyk sikit dlm blog kan???


Menang Cabutan Bertuah!!wuuuuuuu PART 2

W000W.....bergaya x CikMisi ngan volkswagen(ejaan tunggang langgang) biru tu......hehehehe
stail la kan pas ni meronda ngan keta ni ja la...
sapa nak ikut????????
0k....entry ni CikMisi nak crita ckit je la pasai pa CikMisi lama x apdate blog ni...
pasai ni la...pulun nak dapat keta ni la.....
akhirnya...
ha....ha...ha........
ok..ekceli, CikMisi bzy sgt dgn sambutan Nurses Day baru2 ni...
smlm pun baru blk dari hotel renaisan(eja xtau la betui ka dak) p nyibuk ngn budak2 yg nak buat persembhan kt mjlis tu...
mls la nk bercerita sakan, nk tunjuk gmbaq ja.....
posing utk menghilangkan stress.....
malam penutup Nurses Day
haha..jgn tnya depa ni sapa...ni la bodyguard CikMisi..
p mana2 mesti ngan depa ja.....
Y?
sbb CikMisi yg merelakan diri nak jaga PA system...mcm reti sgt la kan.....hihi
tp depa slalu jugak tingal CikMisi dengan abg PA system tu......naseb abg tu comel..haha

ok...mlm tu CikMisi menang cabutan bertuah...
dpt hamper hat bwh ni.....
ternyata la di sini bahawa keta di ats adalah utk hiasan semata2 & menjadi bahan anganan semua pelatih nurse mlm tu..
hihihi
-tamat-

p/s:next entry crita kat hotel pulak....

HOT | HOT | HOT

Menang Cabutan Bertuah!!wuuuuuuu

-SUPRISEE-
~full story next entry~

ZzzzZZzz

.....................

Soal Jawab Dari Sahabat

ok...ni CikMisi nak jwb Soalan~soalan pe ntah..
Cik Adik Eyfa paksa CikMisi jwb nih.....CikMisi pun dgn paksa rela menjwb soalan2 ni..
hahaha...ok tipu ja...xkena paksa pun tp gedik ja nak jawab....

5 TARIKH PENTING
banyak la tarikh penting…mcm mana nak tulis…..birthday family dh 10 tarikh…..haaiiish…

Ok..terpenting:

1- Birthday Mama : 15 Jun 1965

2- Birthday Baba : 13 September 1960

3- Birthday Mr. Bucuk : 28 November 1990

4- Anniversary wif Mr. Bucuk : 13 Mei 2006

5- Birthday CikMisi la : 20 Mac 1990

5 PERKARA DIBUAT SEMALAM

1- P kolej, jawab exam

2- Balik bilik, online, bw

3- P merempit dgn roommate kat tasik biru

4- Makan nasi goring ayam golek + ABC

5- Bawa moto secara merbahaya


5 PERKARA YANG BUAT KORANG GEMBIRA
bila:

1- Mama col cakap mama rindu la kat kakak….

2- Dapat beli hadiah kat family

3- Dapat beli Mr. Wux

4- Mr Bucuk dh dapat keja…~x lama lg boleh kawen~lalalaalala

5- Mr Bucuk anta msj “syg, slmt mlm…tidoq mmp abg cowing je tau…love u..miss u..” hihihi…

5 SEBAB JAWAB SOALAN
SEBAB:

1- Teruja org suh jawab.

2- Dh comfom xdak keja nak dbuat kan.

3- Boring tahap gaban

4- Saja nak bg penuh entry

5- lalalalalaalalala

........................................

Abg Jhoni...Saya mau repair kasut boleh??

Assalamualaikum….

CikMisi nak promote Abg Jhoni repair kasut ni….jom3 pakat repair kasut kt dia….sapa yg dok dkt sg Buloh ja okey….tp sapa yg rasa dok jauh nak p kt dia pun boleh….kan Abg Jhoni…

Haaa…ni no tepon Abg Jhoni…

016 - 3017626

Tgok tu abg Jhoni melayan pelanggan dia sampai x sedaq CikMisi dok snap gambaq dia….

Yg ni mcm malu2 je repair kasut kt Abg Jhoni…..=)

Abg Jhoni ni berurus niaga di tepi KFC Sg Buloh….sapa nk repair boleh la p sana naah……

Hehehe….

………………………………………………………………………………………………

Okeyh, dh habeh cita repair kasut ni CikMisi nak cita CikMisi p makan kat Bali….bukan Bali kat Indon tu..ni Kedai makan Bali kat Kg Melayu….CikMisi x ingat nama kedai tu p ada la bunyi Bali tu….hehe

sUasana di Kedai Bali tp x meriah sgt sbb siang…kalau mlm dengan lampu liplapliplap dia..mmg cukup meriah la…. Abaikan org2 di sebelah tu…hihi

okeh…tunggu dekat sejam(padhal 10 mnt je) ada sekumpulan abg polis kowt mai..terus je abg amek order p minta order kat depa…

haadoooiii…CikMisi tunggu lama kowt dari abg2 polis tu…..

“Ok, saya mai sini memang nak tgok tv je……” pastu baru la dia amek order kat CikMisi..

ok, CikMisi just mkn n.goreng kampong + telur dadar + teh O ais..

-telur dadar & teh ais x dan amek gambaq sbb pelahap sgt dh nk mkn…hihi-

Roomate CikMisi mkn n.goreng SeaFood + teh ais…



.................................................

HOT | HOT | HOT

Kemaskini Maklumat Bagi Permohonan Penukaran Pinjaman (3%) kepada Pembiayaan Ujrah (1%)


Assalamualaikum..

anda suma dah kemaskini Maklumat Bagi Permohonan Penukaran Pinjaman (3%) kepada Pembiayaan Ujrah (1%) ??
jika belum segerakan tanggungjawab anda.....

klik SINI

......

KHAS BUAT MEREKA...

Assalamualaikum..
CikMisi nak join Segmen Abg Ben Ashaari lg nih..

SEGMEN : Khas buat mereka yang berprofesion JURU...

CikMisi dh tentu la JURURAWAT kan...
TAPI...
bukan
JURURAWAT TERLATIH but JURURAWAT PELATIH
kira jururawat la kan.....CikMisi still study lg under KKM.....CikMisi rasa sgt la bertuah sbb terplih utk menjwt profession ni...actually CikMisi langsung x terniat & x pernah bercita-cita utk jadi misi tp dh rezeki ke arah ni kan....p inteviu lain, misi jugak la yg dia bg...
btw, Alhamdullillah, berkat doa mama&baba n semua yg sntiasa mendoakan CikMisi sampai CikMisi dh nk abes study...

walaupun x jadi staff nurse lg tp CikMisi ada la sikit pengalaman kat hospital & klinik

Apa yg seronok jd misi??????

- kita dapat tau segala macam penyakit tp kadang2 psycho kan kita pulak sbb bila sakit sikit dh mula pikir sakit yg terok2 mcm yg lecterur ajaq dalam kelas tu.. contoh:bla sakit perut sikit rasa mcm dh ada kanser.....huuiii

- dapat tolong patient, 1 kepuasan...contoh:bg dia mandi atas katil...walaupun sabun sikit2 at least dia rasa lbih selesa kan...

-dapat cukur misai pesakit......x la nampak serabut sangat....(pesakit yg x terdaya je okey)

-dapat suap pesakit makan...tambah2 kalau dia berselera.....syooknya rasa.......

-bila dapat wat keja lbh cepat dari doktor...hihi

-gaji doktor 5K gaji nurse brapa ja kan-


TAPI

yang x seronoknya...

- 1st day masuk wad...

staff nurse: dik, cepat basuh BO(berak) pakcik tu...

cikmisi: saya ke?

staff nurse: yela, awak la sape lg...

cikmisi:haa??? Pakcik?? saya nk basuh mcm mana....

k...fine.......masa tu baru Sem 1 kot.....mana la nk pandai...tp hentam la basuh jugak...maloooo...

-pastoo kena mrh ngan org ataih x tentu pasai....buat tu kena marah, buat ni kena marah...apa yg x kena marah....

*mama cikmisi: kita dok kt mana pun selagi kita kat bwh macam tu la, so kakak blajaq tinggi2 tp bila dh ada kt ats jgn tiru prangai yg x elok tu....* pesan mama...

-bila takdak keja dalam wad, pastoo student nurse mcm melepak je..haaa...x suka... nnt persepsi org kt kita mcm mana.........


...........
selingan.......(^^)
praktis ngan kawan2 dulu b4 buat prosedur kat pesakit betui..
......
ok...CikMisi rasa setakat tu saja lah yg CikMisi mampu kongsi..kalau nk ikut tu sampai esok pun x habeh nk taip ni....nnt Abg Ben baca pun boring kan....
Doakan CikMisi berjaya jadi JURURAWAT TERLATIH..... AMIN

......

HOT | HOT | HOT


BEN ASHAARI ketak2 masuk bLog CikMisi

assalamualaikum....
haiiii suma...........CikMisi nak lompat2 nak guling2 nak hantok kpala kt dinding..
haaaiiissh betuii ka ni Abg Ben masuk blog CikMisi....
ce tengok ni....bukan nak bagi jeles tapi ce tgk betul ke?
haha
CikMisi pelik jugak ramai pulak yg jenguk blog cikmisi td.......dari mana kan...
tp wat x heran la....CikMisi kan x pemes mcm Abg Ben, Kak Yuyu, Cik Epal n blogger2 yg rjin dok mepek kat blog depa........Mana la nk dpt traffic yg tnggi2 kan.....
TAPI...
td..Abg Ben masuk jugak blog CikMisi yg x sberapa ni...
xtually, CikMisi hanyalah seorg student nurse yg bakal menjadi nurse...InsyaAllah tahun dpn..
btw....Thank you Abg Ben... Syg Abg Ben!!!

sapa yg nk ushar entry Abg Ben buat klik SINI

........

p/s: mlm ni tidoq dok msti ngigau abg ben ja...


CikMisi ronda~ronda kat Tasik Biru

Assalamualaikum..
haalluuuu,haiiii......td kan cikmisi p jalan2......eeh..nek moto la dgn rumet tercinta...CINTA ke??
hahaha
nebemind......meh cni cikmisi nak habaq cikmisi p mana..
okeh..cikmisi p Tasik Biru td....lama x mai cni...
hari ni saja gedik + nk menenangkan fikiran..kononnya la.......
nak sampai tasik ni pun mcm2 dugaan...silap masuk jalan la...telanggaq bonggol smpy rumet cikmisi ~elyna~ terlambung2 la..haaiisssh..mcm2 dugaan la nk sampai sana pon....
okeh...bila dh sampai pa lg an.... pose gedik mesti ada la kan.....

piece!!
rumet cikmisi bergmbaq ngan Mr.Wux cikmisi yg baru dilap dgn air tasik...
haha
bersinar-sinar hang nooh Mr.Wux....

okeh...gmbaq romentik mesti ada kan,.....
tu dia aaiiih...teghok betui muka cikmisi..
naaahaaiiiiiih..........

potpetpotpetpotpet kt rumet
*hang amek gambaq aq x lawa
*aq amek gambaq hg lawa
*aq xkira hang amek len gambaq aq
*blablablabla
k...gmbaq tgh dok mepek....

haa....comey2 dak...?comey dak kami?
comey kan...xyah habaq pun kami tau....
*p/s:ples dun vomit here.tq*
okeh.....dh abes dh........nk p mkn dh....babai..........
*rumet cikmisi comel kan.......sapa nak kenalan ni no rumah dia No,14 jln.......pe xtau xingat dh eh...p tnya sendiri la....


.................





NOTA PERINGATAN CIKMISI

EXAM | EXAM | EXAM

UNTIL 11 MEI 2011@WEDNESDAY

WANITA PERLU GUNAKAN JARI

Anda keseorangan?? Atau berteman?? Di dalam tandas?? Bilik persalinan?? Di bilik HOTEL ?? Anda perlu untuk tahu tentang ini.. Berguna untuk anda.. Merasa selamat untuk bebas bergerak tanpa risau atau ragu-ragu berpikir ada ke orang sedang perhati segala perlakuan anda..

Berhati-hatilah, khususnya buat kaum wanita bahawa anda mungkin sedang dilihat dan diperhatikan ketika menggunakan cermin yang tergantung di tandas awam, bilik hotel, mahupun di bilik persalinan pakaian.. Macam mane tu? Teruskan bacaan..

Terfikir tak? Dan apa perasaan anda jika ketika anda sedang menukar pakaian, ada seseorang yang lain khusuk memerhatikan anda disebelah cermin sana! Tambah haru-biru lagi jika gambar anda dirakam dan disebarkan ke seluruh dunia..Wah..gawat!

Oleh itu, kita perlu pastikan cermin yang digunakan tu adalah cermin biasa ataupun cermin 2 arah.

Cermin biasa adalah cermin yang kita nampak diri sendiri dan dan cermin 2 arah adalah jenis cermin yang orang disebalik cermin boleh melihat kita, tetapi kita tidak dapat melihat mereka.

Bagaimana kita ingin bezakan? Mari lihat foto dibawah ini.

Ini KACA DUA HALA. Apabila anda letakan jari, hujung kuku anda nampak bertemu dan tiada ruang antaranya, maka, AWAS, ANDA SEDANG DIPERHATIKAN.

Ini pula adalah cermin yang sebenar. Apabila anda letakkan jari anda seperti dalam gambar, hujung kuku anda akan kelihatan seperti masih ada ruang dan tidak dapat dirapatkan walau ditekan kuat.

Jelaskan foto di atas ni?

Jadi, harap lebih berhati-hatilah selepas ni.

Copy @ Realiti Alam Perkahwinan

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

CikMisi nak join Segmen BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011
okeh...jom ramai2 kita join...klik SINI naaa kalau nk join....
ada hadiah weyyyy.....xmau ka...CEPAT!!!CEPAT!!!

TARIKH TUTUP : 9 MAY 2011 @10.00a.m.

..........

PANAS | PANAS | PANAS